Verbind je met ons

Voorpagina

Schwarzenegger vergelijkt het beleg van het Amerikaanse Capitool met nazi-geweld

DELEN:

gepubliceerd

on

Hollywood-acteur en voormalig gouverneur van Californië Arnold Schwarzenegger (foto) heeft de bestorming van het Amerikaanse Capitool door aanhangers van president Donald Trump vergeleken met nazi-geweld tegen joden in een zeer persoonlijke video die op Twitter is geplaatst. Schwarzenegger, een lid van de Republikeinse Partij en langdurig criticus van Trump, vergeleek de belegering van het Capitool vorige week met Kristallnacht, of de Nacht van het Gebroken Glas, toen in 1938 joodse bedrijven en instellingen door de nazi's werden verwoest en tientallen werden vernietigd. gedood, schrijft Yishu Ng.

“Ze braken niet zomaar de deuren in van het gebouw waarin de Amerikaanse democratie was gehuisvest. Ze hebben de principes vertrapt waarop ons land is gesticht”, zei hij in de video die zondag op zijn officiële Twitter-account werd gepubliceerd.

Op basis van zijn jeugdervaringen in het naoorlogse Oostenrijk waarschuwde Schwarzenegger tegen de bedreigingen van de democratie door leugens en intolerantie, en waarschuwde hij voor medeplichtigheid van de mainstream.

"Nu ben ik opgegroeid in de ruïnes van een land dat het verlies van zijn democratie heeft geleden ... Toen ik opgroeide, werd ik omringd door gebroken mannen die het schuldgevoel wegdronken over hun deelname aan het meest kwaadaardige regime in de geschiedenis", zei hij.

“Het waren niet allemaal hondsdolle antisemieten of nazi's. Velen gingen gewoon mee, stap voor stap, de weg op. Zij waren de buren.”

Schwarzenegger, 73, die begon als bodybuilder voordat hij wereldwijde bekendheid verwierf door zijn rollen in films zoals De lopende moedern en Roofdier, onthulde dat hij het slachtoffer was van huiselijk geweld door toedoen van zijn vader.

“Nu, ik heb dit nog nooit zo publiekelijk gedeeld omdat het een pijnlijke herinnering is. Maar mijn vader kwam één of twee keer per week dronken thuis, en hij schreeuwde en sloeg ons, en maakte mijn moeder bang', zei hij.

“Ik hield hem niet volledig verantwoordelijk omdat onze buurman hetzelfde deed met zijn familie, en dat gold ook voor de volgende buurman. Ik hoorde het met mijn eigen oren en zag het met mijn eigen ogen.”

advertentie

Schwarzenegger zei dat Trump, die herinnerd zou worden als de slechtste president in de geschiedenis van de VS, "een staatsgreep had gezocht door mensen te misleiden met leugens".

De acteur drong er bij Amerikanen op aan hun politieke overtuigingen opzij te zetten en samen te genezen.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending