Verbind je met ons

Algemeen

Hoe je aantrekkelijke materialen kunt maken met behulp van grafieken

DELEN:

gepubliceerd

on

Velen van u hebben wellicht de moeilijkheid ondervonden bij het maken van grafieken voor uw documenten, te beginnen met het samenvoegen ervan in een tabel terwijl u PowerPoint, Excel of andere software gebruikte. In dit nummer introduceren we een eenvoudige manier om verschillende grafieken te maken.

Let’s choose the best graph.

Als het gaat om het maken van grafieken, hangt de meest geschikte grafiek af van hoe u de gegevens wilt presenteren. Door vakkundig verschillende soorten grafieken te gebruiken, afhankelijk van wat u wilt uitdrukken, zoals het vergelijken van grote en kleine hoeveelheden, het vergelijken van algemene verhoudingen of het focussen op veranderingen in numerieke waarden, kunt u een document maken dat in één oogopslag gemakkelijk te begrijpen is. Een handig hulpmiddel voor het maken van verschillende grafieken is het gratis grafisch hulpmiddel aangeboden door online whiteboardtools zoals Miro. Van basisgrafieken zoals staaf- en cirkeldiagrammen zijn er ook diagrammen zoals Euler-diagrammen, Venn-diagrammen en piramidediagrammen die handig kunnen zijn bij het samenvatten van weergaven. U kunt gemakkelijk leesbare grafieken maken door eenvoudigweg een van deze sjablonen te selecteren en numerieke waarden of tekst in te voegen.

Gebruik de juiste kleuren en labels voor grafieken!

Zodra de vorm van de grafiek voltooid is, moet u een passend kleurenschema gebruiken en de items labelen. Als u bijvoorbeeld gegevens als bijproduct in een document analyseert, zorgt het samenvoegen van de kleuren voor elk product, zoals rood voor product A en blauw voor product B, ervoor dat het intuïtief duidelijk wordt dat de rode kleur overal verwijst naar informatie over product A. het hele document, zelfs als u naar verschillende grafieken kijkt. Door op dit soort details te letten en het document af te werken, ontstaat een gemakkelijk te begrijpen en aantrekkelijk document.

Let’s verbalize our considerations based on the evidence of the graphs.

The greatest advantage of graphs is that they convey numerical information in an easy-to-understand visual manner. They help us to recognize differences between large and small, numerical values, and ratios as images. Therefore, it is easy to fall into the trap of talking about what you can see when you look at a graph in a presentation or on a document. For example, information such as “Product A sells more than Product B” would probably be obvious if it were represented by a bar graph. What is important as data is the “consideration” part, such as the background that can be read from this result and the forecast that can be assumed next. This discussion is not something that can be understood only from the graph but is an answer that can be derived from a combination of various numerical data, surveys, social conditions, and so on. It is this consideration that should be conveyed in the data, and it is this consideration that has value.

Wat zijn de voordelen van documenten met grafieken?

Having told you earlier that it is the graph-based discussion that is of value, you may be thinking that you no longer need the graph. However, the inclusion of graphs has various effects. Basically, proposals and other documents are expected to be seen by various people within the client’s company after the proposal is submitted. In particular, the proposal may have to go to upper management for approval. In such cases, if the proposal contains only considerations without numerical data, the client will not be able to see how the considerations were derived, and the credibility of the proposal will be diminished. There is also the risk that the entire project will be rejected because of a slight discrepancy in the discussion. On the other hand, if the data is based on numerical data and graphed, the rationale is clear, and even if the direction of consideration does not match, the numerical values are convincing, and the client’s level of empathy can be explored. In this way, materials with graphs, and the fact that these graphs are easy to understand, greatly increase the efficacy of the materials.

Waarom besteedt u niet minder tijd aan het maken van grafieken en kunt u de sjablonen in uw voordeel gebruiken om aantrekkelijke documenten te maken?

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.
advertentie

Trending