Verbind je met ons

Covid-19

Geavanceerde bescherming tegen biologische agentia: het Italiaanse succes van ARES BBM - Bio Barrier Mask

DELEN:

gepubliceerd

on

Het Italiaanse bedrijf ARES heeft een uniek filterend halfgelaatsmasker geproduceerd dat beschermt tegen biologische agentia. Momenteel is het enige bedrijf op de markt

Tijdens de recente coronaviruspandemie werd de betekenis van maskers als persoonlijke beschermingsmiddelen uitgebreid besproken in publieke en politieke debatten. Het filteren van een halfgelaatsmasker is essentieel voor zowel de individuele bescherming (werknemers en bevolking) als om de overdracht van ziekteverwekkers tussen individuen te beheersen. De Italiaanse regering erkende de cruciale rol van deze apparaten en beloofde via een door de Senaat goedgekeurde resolutie de beschikbaarheid van geavanceerde filterende halfgelaatsmaskers in risicovolle omgevingen, waaronder ziekenhuisafdelingen en afdelingen voor infectieziekten, te garanderen.

Na de COVID-19-pandemie heeft een Italiaans bedrijf zorgvuldig een geavanceerder, krachtiger filterend halfgelaatsmasker geprojecteerd, ontworpen, geproduceerd en op de markt gebracht dat specifieke bescherming biedt tegen infectieuze agentia. Zo werd de ARES BBM geboren. A III Categorie Persoonlijke Beschermingsmiddelen (PBM) volgens Verordening (EU) 2016/425 en gecertificeerd voor biologische agentia. Dit product biedt bescherming tegen een breed scala aan biologische agentia, aerosolen en zwevende deeltjes, waardoor het onmisbaar is in omgevingen met hoge biologische risico's. Het is met name geschikt voor situaties waarin mensen worden blootgesteld of mogelijk worden blootgesteld aan infectieuze agentia en voor het omgaan met stoffen en mengsels die als gevaarlijk zijn geclassificeerd, inclusief kankerverwekkende of mutagene stoffen van de categorieën A en 1B.

Dit apparaat is uniek omdat het het enige ademhalingstoestel (PBM) in categorie III is dat gecertificeerd is voor bescherming tegen biologische agentia en de prestaties van traditionele FFP3-maskers (stoffilterende gezichtsmaskers) overtreft. Het ARES BBM-masker beschikt over zowel certificeringen volgens de norm EN149:2009+A1:2009 als de certificering voor bescherming tegen biologische agentia, en voldoet ook aan de technische norm EN14683 (medische maskers, medische hulpmiddelen). Elke geproduceerde batch ondergaat strenge kwaliteitscontroletests en verificatie van de filtereffectiviteit door de verneveling van een virus (Bacteriofaag MS2) en de simulatie van de menselijke ademhaling.

Naast de hoge prestaties is het ARES BBM-masker ontworpen om comfort en veiligheid te bieden. De lagere ademweerstand vermindert de vermoeidheid van de gebruiker, zelfs bij langdurig gebruik, en de uitstekende pasvorm op het gezicht zorgt voor effectieve bescherming, zelfs tijdens intensieve bewegingen. De elastieken balanceren de druk om maximaal comfort te garanderen zonder de veiligheid in gevaar te brengen.

Het gebruik van dergelijke geavanceerde apparaten is vandaag de dag van cruciaal belang en voor de adequate voorbereiding op toekomstige gezondheidscrises. Het aannemen van de ARES BBM getuigt van een engagement om toekomstige gezondheidsuitdagingen proactief aan te pakken, waarbij het belang van geavanceerde beschermingsmiddelen wordt benadrukt als onderdeel van een algemene inperkingsstrategie. In de context van een mogelijke nieuwe pandemie zou het gebruik van apparaten zoals de ARES BBM doorslaggevend kunnen zijn bij het tegengaan van de verspreiding van nieuwe infectieziekten, waardoor de volksgezondheid en de veiligheid van eerstelijnswerkers worden gewaarborgd. Alleen door preventief nieuwe technologieën, zoals deze, toe te passen, kunnen we de gezondheidsuitdagingen van vandaag en morgen beter en bewuster het hoofd bieden, waarbij we kunnen leren van de tragische ervaringen uit het verleden als waarschuwingen voor de toekomst.

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending