Verbind je met ons

Turkije

Meer dan 100 kerkleden geslagen en gearresteerd aan de Turkse grens

DELEN:

gepubliceerd

on

KAPIKULE, TURKIJE, 24 mei, 9:00 GMT] - Meer dan 100 leden van de Ahmadi Religion of Peace and Light, een vervolgde religieuze minderheid, die zich vanochtend bij de Turks-Bulgaarse grens hebben aangemeld om asiel aan te vragen, is zojuist de toegang geweigerd. gewelddadig geslagen, teruggeduwd en naar het openbare veiligheidsbureau van Edirne gebracht. Er werd op hen geschoten, ze werden bedreigd en hun bezittingen werden weggegooid.

De groep bestaat uit vrouwen, kinderen en ouderen. De 103 personen zijn vanwege hun geloof onderworpen aan extreme en systematische vormen van religieuze vervolging in landen met een moslimmeerderheid. Ze waren geslagen, gevangengezet, ontvoerd, vernederd en geterroriseerd in landen als Iran, Irak, Algerije, Egypte, Marokko, Azerbeidzjan en Thailand.

Ze hadden zich verzameld in Turkije en waren op weg naar de Turks-Bulgaarse grens om hun mensenrecht uit te oefenen om rechtstreeks asiel aan te vragen bij de Bulgaarse grenspolitie, in overeenstemming met artikel 58, lid 4, van de wet inzake asiel en vluchtelingen (LAR), waarin staat dat asiel kan worden aangevraagd met een mondelinge verklaring ingediend in het bijzijn van de grenspolitie.

Dit komt nadat alle pogingen om op humanitaire gronden een visum te verkrijgen niet waren gelukt. Artikel 18 van het EU-Handvest van de grondrechten, het Verdrag van Genève van 1951 betreffende de status van vluchtelingen en artikel 14 van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens stellen dat vluchtelingen recht hebben op asiel en op een volledige en eerlijke individuele beoordeling met het recht op hoger beroep. De leden van deze religieuze minderheid hebben wettelijke procedures gevolgd om asiel aan te vragen volgens internationaal overeengekomen mensenrechtenwetten.

Daarnaast is op dinsdag 23 mei 2023 een open brief van het European Border Violence Monitoring Network (BVMN) verzonden, waarin mensenrechtenorganisaties hun
goedkeuring, aandringen op de bescherming van de groep en hun recht om asiel aan te vragen bij de
grens worden gehandhaafd, in overeenstemming met het internationaal recht.

Dat Turkije op deze manier op deze humanitaire vluchtelingencrisis reageert, is een doorbraak
internationaal overeengekomen mensenrechtenwetgeving.
Deze schending van de mensenrechtenwetten door de Turkse regering is een schande en absoluut
travestie van gerechtigheid.
De Ahmadi Religie van Vrede en Licht is een 501c3 Amerikaanse non-profit organisatie met
Kerkelijke status.
We eisen dat onze onschuldige leden van deze geregistreerde religie hun mensenrecht op asiel en toevluchtsoord krijgen, dat ze worden behandeld als wettige burgers en dat ze onmiddellijk worden vrijgelaten uit hun detentie.

advertentie

Deel dit artikel:

Trending