Verbind je met ons

Dierenwelzijn

Stem voor dieren: dierenwelzijn centraal stellen bij de EU-verkiezingen

DELEN:

gepubliceerd

on

We gebruiken uw aanmelding om inhoud aan te bieden op manieren waarmee u heeft ingestemd en om ons begrip van u te verbeteren. U kunt zich op elk moment afmelden.

De Vote for Animals-campagne, gelanceerd door Eurogroup for Animals, heeft tot doel dierenwelzijn centraal te stellen bij de komende EU-verkiezingen. De campagne moedigt kandidaat-leden van het Europees Parlement aan om een ​​belofte af te leggen voor de dieren, terwijl burgers worden geïnformeerd over het belang van deze verkiezingen voor de vooruitgang op het gebied van dierenwelzijn in Europa, door hen te helpen kandidaten te kiezen die hun waarden delen en hen aan te moedigen om te stemmen. 

Kandidaat-leden van het Europees Parlement worden aangemoedigd een akkoord te ondertekenen pand met een duidelijke toezegging om te werken aan het verbeteren van het dierenwelzijn als ze in het Europees Parlement (EP) worden gekozen. De belofte, bestaande uit tien vragen, heeft onder meer betrekking op het transport van levende dieren, de import van dierlijke producten, het welzijn van in het water levende soorten, niet-dierlijke wetenschap en het behoud van wilde dieren.

Door de belofte af te leggen, verbinden de kandidaten zich ertoe de eisen van EU-burgers voor betere wetgeving inzake dierenwelzijn te vertegenwoordigen. Europese burgers hebben zich zeer luidruchtig uitgesproken en van de EU geëist dat zij beter voor dieren doet. Zes van de tien succesvolle Europese burgerinitiatieven hebben betrekking op dierenwelzijn, waarvan 1.5 miljoen burgers om een Bontvrij Europa, en 1.4 miljoen vroegen om een ​​overgang naar kooivrije systemen. De laatste Eurobarometer bleek dat ruim negen op de tien Europeanen van mening zijn dat het belangrijk is om het welzijn van landbouwhuisdieren te beschermen, terwijl een overweldigende meerderheid het belang uitdrukte van een betere bescherming van gehouden dieren gedurende hun hele leven.

Gekozen leden van het Europees Parlement hebben de bevoegdheid om dierenwelzijnskwesties vooruit te helpen, door ervoor te zorgen dat dit een prioriteit op de EU-agenda blijft, door zich uit te spreken over kwesties die moeten worden aangepakt en door te stemmen in het belang van dieren. Tijdens de huidige zittingsperiode heeft een aanzienlijk aantal leden van het Europees Parlement kritische kwesties aan het licht gebracht, waaronder de vertraging bij de publicatie van de wetgeving inzake dierenwelzijn, de gruwelijke aard van het transport van levende dieren en de pelsdierhouderij.

Gekozen vertegenwoordigers hebben ook de mogelijkheid om zich bij de commissie aan te sluiten Intergroup op het welzijn en het behoud van Dieren, dat een partijoverschrijdend platform biedt voor leden van het Europees Parlement om standpunten over dierenwelzijnskwesties te bespreken en uit te wisselen en om gerelateerde initiatieven in het EP te initiëren en te promoten. 

De Stem op Dieren De campagnepagina is vertaald in alle officiële EU-talen en burgers worden aangemoedigd een bericht naar hun vertegenwoordigers te sturen met het verzoek de belofte te ondertekenen. 

"EP-leden kunnen als katalysator dienen om aan te dringen op betere wetgeving inzake dierenwelzijn. De Vote for Animals-belofte is onze belofte om ons uiterste best te doen om ervoor te zorgen dat de Europese Commissie met ambitieuze wetgeving komt over kritieke kwesties die veel aandacht behoeven. Als het publiek mij het vertrouwen geeft, beloof ik dat ik deze kwesties tot de kern van mijn werk zal blijven maken, en dat ik de vraag van burgers zal vertegenwoordigen om op dit aspect meer te doen. Ik moedig andere kandidaat-leden van het Europees Parlement aan om de belofte af te leggen", merkte op Niels Fuglsang, Europarlementariër (S&D, DK).

advertentie

"Nu zoveel EU-burgers vragen om meer actie op het gebied van dierenwelzijn, moet het Europees Parlement representatief zijn voor deze belangen, om de broodnodige vooruitgang te bevorderen. Deze campagne biedt zowel burgers als leden van het Europees Parlement de mogelijkheid om een ​​instelling vorm te geven die dieren centraal stelt in hun werk”, Merkte op Reineke Hameleers, CEO, Eurogroup for Animals.
Stem op de Kandidaatpagina Dieren
Stem op de Dierenburgerpagina

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending