Verbind je met ons

Azerbeidzjan

Verdieping van de energiesamenwerking met Azerbeidzjan - Europa's betrouwbare partner voor energiezekerheid.

DELEN:

gepubliceerd

on

In de afgelopen 12 maanden is het energiepartnerschap van de EU met Azerbeidzjan uitgegroeid tot een van Europa's belangrijkste strategische betrekkingen. Een vorig jaar bereikte overeenkomst erkent de cruciale rol van Azerbeidzjan als betrouwbare energiepartner.

De gasexport naar de EU zal verdubbelen en het is al lang een belangrijke leverancier van olie. In de toekomst zal schone elektriciteit uit Azerbeidzjan, geproduceerd met behulp van zonne- en windopwekking, ook een belangrijk onderdeel worden van de Europese energiemix. Essentieel hierbij is de toevoerleiding van de zuidelijke gascorridor van Azerbeidzjan naar Europa.

Elnur Soltanov, plaatsvervangend minister van Energie van Azerbeidzjan en andere gasten bespraken de uitdagingen en kansen die voor ons liggen.

Andere gasten waren:

Stoyan Novokov is een EU-expert op het gebied van transport en logistiek. Hij was onderminister van Transport en Communicatie in de Bulgaarse regering en wie weet keert hij ooit terug naar een hoge functie in Sofia.

Dokter Maurizio Geri is een EU Marie Curie-fellow en voormalig NAVO-analist, met een speciale interesse in energiezekerheid en groene transitiekwesties.

Andrew Folkmanis werkt nu bij Turquoise International, investeringsmaatschappij voor klimaattechnologie. Hij bekleedde senior energiebeleidsfuncties bij de Europese Unie en bij de Raad van Oostzeestaten.

advertentie

Het evenement werd gemodereerd door Nick Powell, politiek redacteur van EU Reporter

Deel dit artikel:

Trending