Verbind je met ons

Mensenrechten

"Sneaking Cults" - Bekroonde documentairevertoning met succes gehouden in Brussel

DELEN:

gepubliceerd

on

Op 15 juni vond de vertoning van de bekroonde documentaire "The Bitter Winter of Belief: Sneaking Cults" met succes plaats in de Press Club in Brussel. Dit evenement werd geïnitieerd en georganiseerd door FAE-FAE, de Federatie voor de Aziatische Gemeenschappen in Europa. Meer dan 20 mensen woonden de vertoning bij, waaronder religieuze figuren uit Europa, de Verenigde Staten en Azië, vertegenwoordigers van anti-sektenorganisaties, vertegenwoordigers van mensenrechtenorganisaties en mediaverslaggevers.


"The Bitter Winter of Belief: Sneaking Cults", is een documentaire over sektes die maximaal hebben geprofiteerd van de vrijheid van de media om hun leringen en complottheorieën te verspreiden met de explosie van online mediabronnen, waaronder sociale media.


Bitter Winter is zowel een tijdschrift als een online media in meerdere talen die sektes en een extreemrechtse agenda ondersteunen. Hoewel Bitter Winter beweert toegewijd te zijn aan het bevorderen van vrijheid van geloof, opkomende religies en religieus pluralisme, zullen ontwikkelde lezers snel beseffen dat het tijdschrift en de bijbehorende website niet veel diepgaande discussies hebben over de positieve aspecten van religie en veel informatie bevatten. negatieve informatie die organisaties verdedigt die in veel landen op de lijst van sektes staan.

De Kerk van Almachtige God is een "sekte" die voor de meesten voor het eerst in de media verscheen vanwege haar tentaculaire invloed in de Japanse regering en haar directe link met de moord op wijlen de Japanse premier Shizo Abe.


Mevrouw Natalia Bashirian, regisseur van de documentaire, woonde een tijdje in Zuid-Korea en was getuige van de vervolging en mishandeling van een van haar vrienden door de Kerk van Almachtige God. Ze vond dat het nodig was om het ware gezicht van de Kerk van Almachtige God te onthullen om hen aan de kaak te stellen en te voorkomen dat potentiële slachtoffers in de val lopen van schadelijke sekten.

De heer Aerts, voorzitter van de FAE-FAE, in combinatie met de verschillende oneerlijke behandeling die de FAE-FAE tijdens de epidemie ontving, gaf opnieuw een ernstige waarschuwing aan onze samenleving via het inside-verhaal dat in deze film wordt onthuld. Bitter Winter blijft verkeerde en valse informatie rapporteren, heeft de neiging om conflicten en valse debatten te creëren, de aandacht af te leiden en verwarring te zaaien.

Na de vertoning werden de gasten uitgenodigd om deel te nemen aan een discussie.

De heer Delcour, een onafhankelijke Belgische journalist, zei: “Deze documentaire heeft een sterk inzicht en een hoog tempo met een uniek vrouwelijk perspectief. Ik hoop dat meer mensen zich bewust zullen worden van de werkwijze die sektes achter de schermen uitbuiten. Het is belangrijk dat we er rekening mee houden dat sektes overal om ons heen in verborgen hoekjes kunnen op de loer liggen die niet gemakkelijk te detecteren zijn.”

De verantwoordelijke van de Franse partij Reconquete in de Benelux, mevrouw Girard, zei tijdens de bijeenkomst: “Zo'n schijn van vrijheid van geloof die zich verschuilt achter zogenaamde media, wordt eigenlijk ingegeven door bijbedoelingen! We moeten de grote stok van legale wapens in ons arsenaal opnemen en hard vechten tegen de makers van dergelijk nepnieuws en de sociale vrede herstellen.”

De onafhankelijke schrijver Lacroix zei: “Een sekteorganisatie als Almachtige God mag in Europa niet worden beschermd. We moeten de burgerlijke macht gebruiken en de regeringen van alle lidstaten oproepen om hun ogen open te houden om de cultus ervan duidelijk bloot te leggen en organisaties zoals Bitter Winter die achter de schermen aan de touwtjes trekken, te verwijderen! We kunnen kwade sektes niet de kans en de straffeloosheid geven om mensen kwaad te doen en de samenleving te ontwrichten.”

Dhr. Duran, een onafhankelijke journalist, zei: “Ik ben de organisator zeer dankbaar voor de uitnodiging aan mij en mijn collega's in de mediakringen om aandacht te besteden aan de bron van dit soort nepnieuws. Er zijn nog zoveel onbekende sektes en hypocriete organisaties in de wereld. We moeten ons verenigen en ze samen aanpakken!”


In de samenvatting introduceerde de heer Aerts dr. Hassan, beschreven als "een van 's werelds meest vooraanstaande experts op het gebied van mind control, sekten en soortgelijke destructieve organisaties". Professor Hassan is toegewijd aan het begrijpen van de werkingsprincipes van denkprocessen en systemische sociale beïnvloedingstechnieken die door sekten worden gebruikt en heeft verschillende boeken geschreven over schadelijke sekten.

Door gebruik te maken van het BITE-model en de richtlijnen van de Belgische regering om schadelijke sekten te identificeren, toonde de heer Aerts samen met de heer Delcourt aan dat de meerderheid van de "religieuze organisaties" die door Bitter Winter worden verdedigd, niets anders zijn dan destructieve en schadelijke sekten.

In zijn slotwoorden deed ook de heer Aerts een oproep: “Maak niet de fout te denken dat het alleen andere mensen overkomt. Het is van vitaal belang om uzelf, uw dierbaren en mensen over de hele wereld te beschermen tegen de schadelijke gevolgen van ongepaste beïnvloeding. Het is tijd dat we ons verenigen ter ondersteuning van mensen over de hele wereld die worden vervolgd door sektes en misleid door desinformatie.”

advertentie

Deel dit artikel:

Trending