Verbind je met ons

Kazachstan

Kazachstan en China gaan de geallieerde betrekkingen versterken

DELEN:

gepubliceerd

on

De Kazachse en Chinese ministeries van Buitenlandse Zaken zullen hun partnerschap op alle gebieden versterken en uitbreiden. Dit werd verklaard tijdens een bijeenkomst op 25 april tussen de Kazachse vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Murat Nurtleu en de Chinese viceminister van Buitenlandse Zaken Sun Weidong, zo meldde de persdienst van het ministerie.

Tijdens de bijeenkomst bespraken de partijen bilaterale samenwerking op verschillende terreinen, waaronder handels- en economische samenwerking, culturele en humanitaire banden, en regionale en internationale veiligheidsaspecten. Er werd speciale nadruk gelegd op komende evenementen op het hoogste niveau.

Nurtleu sprak zijn vertrouwen uit in het verdiepen van het strategische partnerschap tussen de twee staten, gebaseerd op wederzijds respect, begrip en nuttige samenwerking.

Sun benadrukte op zijn beurt het belang van het ontwikkelen en versterken van vriendschappelijke betrekkingen tussen China en Kazachstan en sprak zijn bereidheid uit om door te gaan met het uitbreiden van de samenwerking op alle gebieden.

Tijdens een Kazachs-Chinees interministerieel overleg op 26 april onder leiding van vice-minister van Buitenlandse Zaken Alibek Bakayev en Sun Weidong spraken de partijen over de samenwerking tussen de twee landen op politiek gebied. Ze bespraken handel, economie, investeringen, culturele en humanitaire interactie.

De deelnemers aan de bijeenkomst spraken hun voornemen uit om de uitwisseling van ervaringen op het gebied van wetenschap en technologie, inclusief informatietechnologie, energie, geneeskunde en landbouw, te intensiveren.

advertentie

Bakajev en Sun wisselden van gedachten over actuele onderwerpen op de internationale en regionale agenda en bespraken de voortgang van de voorbereidingen voor komende evenementen op het hoogste niveau.

Beide partijen bevestigden hun bereidheid om de nauwe coördinatie binnen internationale en regionale structuren voort te zetten, waaronder de Verenigde Naties (VN), de Shanghai Cooperation Organization (SCO), de Conference on Interaction and Confidence Building Measures in Asia (CICA) en het Centraal-Azië-China-format. .

De partijen namen nota van hun inzet voor het versterken van het eeuwige alomvattende strategische partnerschap tussen Kazachstan en China, dat gebaseerd is op sterke vriendschap en wederzijds voordelige samenwerking.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending