Verbind je met ons

Klimaatverandering

President von der Leyen houdt toespraak op de One Planet Summit

DELEN:

gepubliceerd

on

We gebruiken uw aanmelding om inhoud aan te bieden op manieren waarmee u heeft ingestemd en om ons begrip van u te verbeteren. U kunt zich op elk moment afmelden.

Tijdens de 'One Planet'-top die op 11 januari in Parijs werd gehouden, sprak Commissievoorzitter Ursula von der Leyen (foto) hield een toespraak over duurzame landbouw, biodiversiteit en de strijd tegen klimaatverandering, en benadrukte dat dit verschillende kanten van dezelfde medaille zijn. Om de steun van de EU voor mondiale samenwerking en lokale actie te illustreren, beloofde zij het door Afrika geleide vlaggenschipinitiatief Great Green Wall, dat tot doel heeft de bodemdegradatie en woestijnvorming aan te pakken, te steunen en te sponsoren, voortbouwend op de jarenlange investering van de EU in dit initiatief .

Ze kondigde ook aan dat EU-onderzoek en innovatie op het gebied van gezondheid en biodiversiteit een prioriteit zullen zijn als onderdeel van een wereldwijde samenwerking en coördinatie. Met de Green Deal voor Europa loopt de EU voorop bij het internationale optreden ten gunste van klimaat en biodiversiteit. President Von der Leyen benadrukte de rol van natuur en duurzame landbouw bij het bereiken van het doel van de Green Deal voor Europa, namelijk om Europa tegen 2050 het eerste klimaatneutrale continent te maken.

Afgelopen mei publiceerde de Commissie de strategieën voor biodiversiteit en boer tot bord, waarin de ambitieuze maatregelen en toezeggingen van de EU worden uiteengezet om het verlies aan biodiversiteit in Europa en de wereld een halt toe te roepen, om de Europese landbouw om te zetten in duurzame en biologische landbouw en om boeren te ondersteunen bij deze overgang. De "One Planet" -top, mede georganiseerd door Frankrijk, de Verenigde Naties en de Wereldbank, begon met een toezegging van leiders ten gunste van biodiversiteit, die president Von der Leyen al heeft gesteund tijdens de zitting van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties van vorig jaar. September. De top probeerde dit jaar een momentum te creëren voor COP15 over biodiversiteit en COP26 over klimaat.

Volg de toespraak per videoconferentie op EbS.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending