Verbind je met ons

Klimaatverandering

President von der Leyen houdt toespraak op de One Planet Summit

DELEN:

gepubliceerd

on

Tijdens de 'One Planet'-top die op 11 januari in Parijs werd gehouden, heeft Commissievoorzitter Ursula von der Leyen (foto) hield een toespraak over duurzame landbouw, biodiversiteit en de strijd tegen klimaatverandering, waarbij hij benadrukte dat dit verschillende kanten van dezelfde medaille zijn. Om de steun van de EU voor wereldwijde samenwerking en lokale actie te illustreren, beloofde zij het door Afrika geleide vlaggenschipinitiatief Grote Groene Muur, dat tot doel heeft landdegradatie en woestijnvorming aan te pakken, te steunen en te sponsoren, voortbouwend op de langdurige investering van de EU in dit initiatief .

Ze kondigde ook aan dat EU-onderzoek en -innovatie op het gebied van gezondheid en biodiversiteit een prioriteit zullen zijn als onderdeel van een wereldwijde samenwerkings- en coördinatie-inspanning. Met de Green Deal voor Europa loopt de EU voorop in internationale actie voor klimaat en biodiversiteit. Voorzitter Von der Leyen benadrukte de rol van de natuur en duurzame landbouw bij het bereiken van de doelstelling van de Green Deal voor Europa, namelijk om van Europa het eerste klimaatneutrale continent te maken in 2050.

Afgelopen mei heeft de Commissie de strategieën inzake biodiversiteit en van boer tot bord gepubliceerd, waarin de ambitieuze acties en toezeggingen van de EU worden uiteengezet om het verlies aan biodiversiteit in Europa en de wereld een halt toe te roepen, de Europese landbouw om te vormen tot duurzame en biologische landbouw en landbouwers te ondersteunen bij deze overgang. De "One Planet"-top, mede georganiseerd door Frankrijk, de Verenigde Naties en de Wereldbank, begon met een toezegging van leiders ten gunste van biodiversiteit, die president Von der Leyen al heeft gesteund tijdens de zitting van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties afgelopen September. De top probeerde dit jaar een impuls te geven aan COP15 over biodiversiteit en COP26 over klimaat.

Volg de toespraak via videoconferentie op EbS.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending