Verbind je met ons

Cyprus

De Commissie lanceert een nieuwe 'EU One Stop Shop' om de Groene Lijn-handel op Cyprus te stimuleren

DELEN:

gepubliceerd

on

De Commissie heeft in Nicosia, Cyprus, de nieuwe dienst 'EU-éénloketsysteem ter ondersteuning van de groene lijnhandel en het bedrijfsleven' gelanceerd. Het is ontworpen om informatie en technische assistentie te bieden aan bedrijven en individuen die handel drijven over de Groene Lijn op Cyprus, of daarin geïnteresseerd zijn.

Commissaris voor cohesie en hervormingen Elisa Ferreira (afgebeeld) zei: “Het vergroten van de handel via de Groene Lijn is een van de prioriteiten van de Commissie op Cyprus. De handel via de Groene Lijn brengt mensen en bedrijven bij elkaar en biedt belangrijke economische kansen voor bedrijven uit beide gemeenschappen. Door de handel te bevorderen, kunnen we helpen het vertrouwen tussen de twee gemeenschappen op te bouwen.”

De 'One Stop Shop' zal zowel Grieks-Cypriotische als Turks-Cypriotische producenten en handelaren gemakkelijke toegang bieden tot waardevolle informatie over procedures voor handel via de Groene Lijn. Het zal ook informeren over de EU-normen en eisen waaraan Turks-Cypriotische producten moeten voldoen wanneer ze op de EU-markt worden gebracht. De dienst zal deskundigen in dienst nemen die Grieks, Turks en Engels spreken, zal een nieuwe drietalige website aanbieden en netwerkevenementen organiseren voor producenten en handelaars.

De handel op de Groene Lijn valt onder het EU-verdrag van 2004 Regeling groene lijn, waarin de voorwaarden worden vastgelegd waaronder mensen, goederen en diensten de Groene Lijn kunnen overschrijden. Dit is de grens tussen de door de regering gecontroleerde en de niet door de overheid gecontroleerde gebieden van Cyprus.

De 'One Stop Shop' wordt gefinancierd uit de EU-hulpprogramma voor de Turks-Cypriotische gemeenschap, dat tot doel heeft de hereniging van Cyprus te vergemakkelijken. De EU heeft toegewezen € 688 miljoen euro sinds 2006 aangesloten bij het hulpprogramma.

Specifieke vragen over de nieuwe dienst kunt u richten aan [e-mail beveiligd].

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.
advertentie

Trending