Verbind je met ons

Cyprus

Genoeg fabels en beloften

DELEN:

gepubliceerd

on

President Nikos Chrystodoulides is tot nu toe zijn verkiezingsbelofte niet nagekomen dat hij alleen de “beste uit de beste” functionarissen zou uitkiezen om zijn binnenste regeringskabinet te dienen. - schrijft Andreas C Chrysafis. Hij heeft de burgers er ook van overtuigd dat hij over de juiste kennis en een plan beschikt om de kwestie-Cyprus op te lossen!

Al die grootse ambities en plannen zijn in duigen gevallen! Tien maanden later ontsloeg hij de helft van zijn kabinet onder zijn regering, en Cyprus bevindt zich vandaag de dag in een slechtere politieke situatie dan ooit tevoren! Ondertussen worden de invasie en bezetting van Turkije op een laag pitje gezet.

Toch blijft Turkije de bufferzone systematisch binnendringen voor de ogen van de president, inclusief de VN en de EU, en niemand doet er iets aan. Tegelijkertijd bouwt het Turkse leger oorlogsplatforms binnen de Zone; begon een militaire marinebasis te bouwen; eist een tweestatenoplossing en de VN blijft een mislukking, terwijl de EU een passieve toeschouwer blijft door Cyprus niet te steunen!

Als snel pratende man zonder transparantie en afwijzend tegenover kritiek staat het oordeel van de president nu ter discussie; Heeft hij werkelijk de wijsheid en de juiste politieke adviseurs achter zich om het land verstandig te besturen in het belang van het land? Of komt hij, zoals altijd, tegemoet aan de kleine Cyprus Kommatokratia en buitenlandse belangen? Dat is de kritische vraag!

Cyprioten eisen vandaag de dag antwoorden met duidelijkheid en transparantie over waar het land naartoe gaat, en geen slappe verklaringen door publiekelijk zijn nieuwe ministers te adviseren “om geen publieke kritiek te accepteren of ernaar te luisteren!”

Constructieve kritiek en perskritiek vormen de basis van de democratie en niemand kan een dergelijke vrijheid van meningsuiting onderdrukken, die werkelijk aan het volk toebehoort en niet aan een tijdelijke regering.

Het ontslaan van de helft van zijn ‘uitgekozen’ ministeriële kabinet deze week vertelt over een ander verhaal in de maak: een verhaal dat ernstige beoordelingsfouten van een president en zijn regering blootlegt als gevolg van politieke verwarring en onzekerheid.

advertentie

Andreas C Chrysafis

Auteur/kunstenaar/schrijver

De boeken van Andreas zijn wereldwijd beschikbaar en geleverd:

https://www.amazon.com/Books-Andreas-C-Chrysafis/s?rh=n%3A283155%2Cp_27%3AAndreas+C.+Chrysafis

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.
advertentie

Trending