Verbind je met ons

Luchtvaart / luchtvaartmaatschappijen

Luchtvaartemissies: EP-leden bereiken akkoord met Grieks EU-voorzitterschap

DELEN:

gepubliceerd

on

vliegtuigDe EU-wetgeving inzake emissierechten in de luchtvaart zal tot begin 2017 alleen betrekking hebben op vluchten binnen de EU, maar zal daarna van toepassing zijn op alle vluchten van of naar de EU, aldus een informeel akkoord dat dinsdag door de leden van het Europees Parlement en het voorzitterschap van de Raad is bereikt. De wetgeving vereist ook dat lidstaten rapporteren over de manier waarop zij de inkomsten uit het veilen van emissierechten besteden.

“De onderhandelingen waren erg moeilijk, maar uiteindelijk zijn we erin geslaagd. Voor het milieu is dit akkoord beter dan het standpunt van de Raad, maar ook beter dan het voorstel van de Commissie”, zei hoofdlid Peter Liese (EVP, DE) op 5 maart. “Het belangrijkste compromiselement betreft de reikwijdte. T

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending