Verbind je met ons

Leefomgeving

 Commissie verzoekt om opmerkingen over herziene #EUEmissionTradingSystem-richtlijnen voor staatssteun

DELEN:

gepubliceerd

on

We gebruiken uw aanmelding om inhoud aan te bieden op manieren waarmee u heeft ingestemd en om ons begrip van u te verbeteren. U kunt zich op elk moment afmelden.

In lijn met de Europese Green Deal en de doelstelling van de EU om tegen 2050 de eerste klimaatneutrale economie te worden, heeft de Commissie vandaag een openbare raadpleging gelanceerd waarbij alle belanghebbenden worden uitgenodigd over herziene EU-richtsnoeren inzake staatssteun voor emissiehandelssystemen (de `` ETS-richtsnoeren '').

Deze richtlijnen zijn gericht op het verminderen van het risico op "koolstoflekkage", waarbij bedrijven hun productie verplaatsen naar landen buiten de EU met een minder ambitieus klimaatbeleid, wat leidt tot minder economische activiteit in de EU en geen vermindering van broeikasgasemissies wereldwijd. Het ETS genereert (i) directe kosten en (b) indirecte kosten. De EU ETS-richtlijn voorziet in een vergoeding voor beide soorten kosten. In de context van de Europese Green Deal zouden de ontwerp-herziene ETS-richtlijnen voor staatssteun de lidstaten in staat stellen om bedrijven onder zwaardere voorwaarden te compenseren voor indirecte kosten.

Belanghebbenden wordt verzocht hun opmerkingen over de raadpleging van vandaag in te dienen voor 10 maart 2020. De ontwerprichtlijnen en alle details over de openbare raadpleging zijn beschikbaar online.. Executive Vice-President Margrethe Vestager, belast met het mededingingsbeleid, zei: “De herziening van de EU-richtlijnen voor staatssteunregels voor staatssteun is een belangrijk onderdeel van de Europese Green Deal, gericht op beperking van de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen. Vandaag nodigen we opmerkingen uit over onze ontwerp-richtlijnen die de doelstellingen van de Green Deal volledig weerspiegelen en staatssteun richten op sectoren die het meeste risico lopen op koolstoflekkage. "

Het volledige persbericht is online beschikbaar in ENFRDE.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending