Verbind je met ons

Economie

EU Emergency Response Center: blusvliegtuigen verzonden naar Bosnië en Herzegovina

DELEN:

gepubliceerd

on

20130808_bigHet Emergency Response Centre (ERC) van de Europese Commissie faciliteert de dringende hulpverlening bij het blussen van de bosbranden in Bosnië en Herzegovina.

Twee door Kroatië aangeboden blusvliegtuigen zijn onderweg naar het getroffen gebied.

Er is ook begin augustus hulp verleend via het EU-mechanisme voor civiele bescherming aan Bosnië en Herzegovina, toen er bosbranden woedden in het land.

Achtergrond

Het Emergency Response Centre van de Europese Commissie coördineert de hulpverlening op Europees niveau bij rampen en zorgt er zo voor dat de hulp efficiënt en effectief is.

Het EU-mechanisme voor civiele bescherming vergemakkelijkt de samenwerking bij rampenbestrijding tussen 32 Europese staten (EU-lidstaten, FYROM, IJsland, Liechtenstein en Noorwegen). De deelnemende landen bundelen de middelen die beschikbaar kunnen worden gesteld aan door rampen getroffen landen over de hele wereld.

Hoge temperaturen treffen momenteel de hele Balkanregio, waardoor het risico op bosbranden toeneemt. In Bosnië en Herzegovina, in het gebied van Donja Jablanica, breidde de vuurlinie zich uit naar een nabijgelegen nederzetting.

advertentie

Ondanks de helikopteroperatie van 21 en 22 augustus breidt de brand in het gebied van Slatina zich nog steeds snel uit langs de hellingen van de Okorusa-heuvel richting een nederzetting en de tweede uitbreidingsrichting loopt langs de helling richting de regionale weg M-16-2, met een mogelijke uitbreiding richting waterkrachtcentrale Jablanica.

Voor meer informatie, klik hier.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending