Verbind je met ons

Zakelijk

Alstom kondigt exclusieve R & D-samenwerking aan met de Lappeenranta University of Technology in Finland

DELEN:

gepubliceerd

on

B5 stichtingHet Muukko-windpark (21 MW), geïnstalleerd in Lappeenranta, Oost-Finland, werd gisteren ingehuldigd door de Finse minister van Economische Zaken Jan Vapaavuori. Dit windpark, ontwikkeld door TuuliTapiola ky en TuuliSaimaa Oy, is uitgerust met zeven Alstom's 3.0 MW ECO 110 windturbines die geschikt zijn voor locaties met gemiddelde tot lage windsnelheden.

Dankzij de Cold Climate-versie is deze turbine perfect geschikt voor Scandinavische winteromstandigheden. Naast deze inauguratie ondertekende Alstom een ​​intentieverklaring voor een tweejarige samenwerkingsovereenkomst op het gebied van onderzoek en ontwikkeling (R&D) met Lappeenranta University of Technology (LUT), TuuliSaimaa en TuuliMuukko. Deze overeenkomst is het perfecte raamwerk om het inzicht te verdiepen in hoe windturbines reageren onder arctische klimaatomstandigheden en zo de werking, prestaties en betrouwbaarheid verder te verbeteren. De onderzoeksteams zullen ook de toepassing van geavanceerde ijsdetectiesensoren bestuderen.

In deze overeenkomst zal LUT – de grootste onderzoeks- en onderwijseenheid in de Finse energiesector – academische expertise leveren door de actieve deelname van professoren en onderzoekers, terwijl TuuliMuukko de Muukko-windturbines zal leveren voor empirische R&D-activiteiten. Alstom, expert in deze technologie , zal het project begeleiden. Markus Alholm, president van Alstom Finland, zei: “We zijn enthousiast over de start van de R&D-samenwerking met Lappeenranta University of Technology en TuuliMuukko. De samenwerking zal onze kennis en aanwezigheid op de Scandinavische markt voor windenergie definitief versterken. We zijn ook erg blij met Alstom's eerste Scandinavische windparkreferentie, die we volgens schema en met succes onder winterse omstandigheden hebben uitgevoerd.”

Olli Pyrhönen, hoogleraar windenergietechnologie bij LUT zei: “Dit windpark bewijst dat met het gebruik van de nieuwste turbinetechnologie winstgevende windenergieproductie ook in gebieden buiten de winderige kustgebieden mogelijk is. Het onderzoek naar turbinetechnologie kan niet waardevol zijn zonder authentieke metingen met echte apparatuur in verschillende weersomstandigheden. Windpark Muukko en de samenwerking met Alstom geven ons een unieke kans om waardevol onderzoeksmateriaal te verzamelen en te analyseren. We zijn erg enthousiast over de toekomstige R&D-samenwerking met Alstom en over de mogelijkheid om rechtstreeks met het technologieteam van Alstom Wind te communiceren en ideeën uit te wisselen."

Petteri Laaksonen, Managing Director van TuuliSaimaa, zegt: “Ik geloof dat het onderzoek dat in Muukko zal worden uitgevoerd ons zal helpen de productie-efficiëntie van de windparken van TuuliSaimaa verder te verbeteren. Wat betreft de technologische verbeteringen verwacht ik een nog beter ontdooiproces, verbeteringen in de productieautomatisering en turbinecontroles om de jaarlijkse elektriciteitsproductie in de toekomst te verhogen.”

Muukko is een van de grootste onshore windparken in Finland met een geschatte jaarlijkse elektriciteitsproductie van meer dan 40 GWh, waarmee de behoeften van meer dan 3,000 huizen met elektrische verwarming worden gedekt. Sinds de voltooiing van het Muukko-windpark heeft het geïnstalleerde windenergievermogen in Finland 323 MW bereikt, wat in totaal 176 windturbines betekent. Alstom en TuuliMuukko tekenden het contract voor dit project in juni 2012. De windturbines werden gebouwd in de turbineproductiefaciliteiten van Alstom in Spanje en de bouw ervan begon in februari 2013 in Lappeenranta.

De elektriciteitsproductie startte volgens planning in juni 2013. Alstom zal 12 jaar lang verantwoordelijk zijn voor de exploitatie en het onderhoud van het windpark. De ECO 110-windturbines maken deel uit van Alstoms beproefde ECO 100-platform en zijn het resultaat van meer dan 30 jaar ervaring in het ontwerpen van windturbines. Alstom heeft meer dan 2,500 windturbines geïnstalleerd of is deze aan het installeren in meer dan 150 windparken, die bijna 4,000 MW aan schone energie leveren. Alle Alstom-windturbines zijn gebaseerd op het unieke en beproefde Alstom Pure Torque®-rotorondersteuningsconcept dat de aandrijflijn beschermt tegen doorbuigingsbelastingen, waardoor een hogere betrouwbaarheid en lagere onderhoudskosten worden gegarandeerd.

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending