Verbind je met ons

Euro-mediterrane betrekkingen

De EU- en buurlanden verbinden zich ertoe de controle op het visserijbeheer in de Middellandse Zee en de Zwarte Zee te versterken

DELEN:

gepubliceerd

on

Een van de belangrijkste maatregelen zijn de EU en de buurlanden overeengekomen binnen de Algemene Visserijcommissie voor de Middellandse Zee (GFCM) gaat nieuwe instrumenten lanceren om de activiteiten van alle vloten die in de Middellandse Zee en de Zwarte Zee vissen bij te houden en de verschillende meerjarige beheerplannen (KAARTEN). Het nieuwe mechanisme zal gevallen van niet-naleving opvolgen door middel van passende en evenredige maatregelen. Om de gezamenlijke inspanningen in de Middellandse Zee te consolideren en ervoor te zorgen dat de maatregelen ter plaatse resultaat opleveren, zal dit jaar nog permanent een patrouillevaartuig van het Europees Bureau voor Visserijcontrole (EFCA) worden ingezet.

Aan het 46th jaarlijkse bijeenkomst van de GFCM, die van 6 tot en met 10 november in Split plaatsvond, kwamen de EU en de buurlanden overeen om het gelijke speelveld op het gebied van controle en beheer van de visserij in de Middellandse Zee en de Zwarte Zee. Dit is een belangrijke stap om ervoor te zorgen dat alle spelers die betrokken zijn bij de visserij dezelfde normen volgen, gebaseerd op de beginselen van het Gemeenschappelijk Visserijbeleid (GVB).

Dankzij de inspanningen van de Europese Commissie, lidstaten en ruim twaalf andere kuststaten heeft de GFCM unaniem in totaal 12 gedeelde maatregelen aangenomen. De EU zal de uitvoering van de maatregelen ondersteunen GFCM 2030-strategie een jaarlijkse subsidie ​​van € 8 miljoen.

Commissaris voor Milieu, Oceanen en Visserij Virginijus Sinkevičius zei: “De overeengekomen maatregelen zijn een verantwoord besluit dat gezamenlijk door EU- en niet-EU-landen is genomen voor het duurzame beheer van onze visserij in de Middellandse Zee en de Zwarte Zee. Met de versterking van de gezamenlijke controle en naleving zorgen we ervoor dat vissers in de regio op de lange termijn kunnen blijven vissen. Tegelijkertijd zijn dit belangrijke stappen voor de bescherming van de kwetsbare ecosystemen in deze zeeën.”

Meer informatie is beschikbaar in de persbericht.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending