Verbind je met ons

maritiem

Mediterrane landen verenigen zich om uniek diepzeekoraal te beschermen tegen de gevolgen van de visserij

DELEN:

gepubliceerd

on

De maatregelen zullen Cabliers Bank beschermen, het enige koudwaterkoraalrif waarvan bekend is dat het in de Middellandse Zee groeit en dat voor het eerst werd onderzocht door Oceana. Mediterrane staten komen ook overeen om maatregelen te nemen om op te treden tegen degenen die zich niet aan de visserijregels houden.

De landen aan de Middellandse Zee zijn overeengekomen elke vorm van bodemvisserij te verbieden, inclusief destructieve visserij zoals bodemtrawls, in een straal van 400 km.2  gebied rond het unieke diepzeekoraal van Cabliers Bank in 2024. De maatregel zal elke verslechtering van deze kwetsbare hotspot voor biodiversiteit in de Alboránzee, tussen Spanje en Marokko, voorkomen.

Het besluit werd genomen tijdens de jaarvergadering van de Algemene Visserijcommissie voor de Middellandse Zee (GFCM). Cabliers Bank is een onderzeese berg die semi-ongerepte soorten herbergt, zoals diepzeewitte koralen (Desmophyllum pertusum en Madrepora oculata) en biedt onderdak en kraamkamer voor verschillende commerciële bestanden zoals langoustines en zeebrasem. De koraalheuvel is meer dan 400,000 jaar oud. Bodemtrawls kunnen dergelijke kwetsbare ecosystemen in slechts één keer vernietigen.

Vera Coelho, vice-president van Oceana in Europa, zei: “Het besluit om het Cabliers-rif te beschermen tegen bodemtrawls is een grote overwinning voor mariene ecosystemen en is een voorbeeld dat gevolgd moet worden door landen in het Middellandse Zeegebied om hun instandhoudingsdoelstellingen te verwezenlijken en de vis opnieuw op te bouwen. aandelen. Wij prijzen in het bijzonder het leiderschap van de Europese Commissie, Marokko en Algerije in dit besluit.”

In maart 2023 voerde de Spaanse Nationale Onderzoeksraad (ICM-CSIC) een internationale onderzoekscampagne uit bij Cabliers Bank, die het unieke karakter en de rijke biodiversiteit rond het rif bevestigde en de behoefte aan bescherming ervan versterkte. Claudio Lo Iacono, senior wetenschapper bij het Instituut voor Mariene Wetenschappen van de Spaanse Nationale Onderzoeksraad (ICM-CSIC), zei: “Cabliers Bank is een uniek diepzeereservaat waar koralen en verwante soorten, inclusief commerciële en ernstig bedreigde soorten, gedijen. paaien en groeien onder de meest optimale omstandigheden gedurende hun gehele levenscyclus. De hoge visbiomassa hier zal waarschijnlijk overslaan en de omliggende gebieden ten goede komen. Het beschermen van Cabliers is het verstandigste wat we kunnen doen.”
Desmophyllum en madreporaisidella elongatakrab, glazen spons en rozenvis
Na dit GFCM-besluit zal in 2024 een nieuwe internationale onderzoeksexpeditie plaatsvinden om te helpen bij het definiëren van een permanent sluitingsgebied, zodat de GFCM in 2024 eindelijk een Fisheries Restricted Area (FRA) kan aannemen. Tijdens de jaarlijkse bijeenkomst kwamen de mediterrane landen ook overeen om maatregelen te nemen Dat zal hen in staat stellen actie te ondernemen tegen leden die zich voortdurend niet houden aan de vistuigbeperkingen of die trawlers ervan weerhouden illegaal te vissen in gebieden waar geen trawls mogen worden gebruikt. Naar het voorbeeld van vergelijkbare regionale organisaties voor visserijbeheer zal de GFCM nu over een systeem beschikken dat de verantwoordelijkheid bij de leden legt om te voldoen aan aanvullende eisen op het gebied van controle of gegevensrapportage. Dit is van cruciaal belang om een ​​einde te maken aan jaren van inactiviteit en om een ​​cultuur van naleving te creëren. Wij roepen de GFCM op om dit systeem de komende jaren te versterken, om ook op te kunnen treden tegen leden die niet voldoen aan hun rapportage- of controlevereisten.

Achtergrond

Oceana deed voor het eerst onderzoek naar Cabliers Bank tijdens een expeditie op zee in 2011, gevolgd door een expeditie door de ICM-CSIC in 2015. Samen hebben beide organisaties tijdens de GFCM-bijeenkomst in april 2022 officieel voorgesteld om een ​​FRA rond het Cabliers-rif op te richten. het eerste visserijgebied in de Alboranzee. De goedkeuring van de FRA rond Cabliers Bank zou ertoe bijdragen dat de verplichtingen van de bank worden nagekomen MedFish2017Ever-verklaring 4. Oceana kritiek De ministers van Visserij van de GFCM hebben dit jaar niet genoeg gedaan, onder meer door te traag te zijn bij het aanwijzen van FRA's.

Meer informatie: Nieuw video- laten zien waarom we Cabliers Bank moeten beschermen  

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending