Verbind je met ons

Kroatië

Peer review-rapport over Kroatië nu online

DELEN:

gepubliceerd

on

Eurostat is verheugd aan te kondigen dat er weer een peer review-rapport binnen de derde ronde van collegiale toetsingen van het Europees statistisch systeem (ESS). — het peer review-rapport over Kroatië — is nu openbaar beschikbaar op De speciale webpagina van Eurostat en in de webpagina van het Kroatische Bureau voor de Statistiek

Het rapport werd opgesteld naar aanleiding van het peer review-bezoek aan Kroatië door een toegewijd team van vier deskundigen, waaronder één van Eurostat. Het bezoek vond plaats van 13 tot en met 17 maart 2023 in face-to-face format.

De peer reviews van nationale statistische systemen werden uitgevoerd door externe deskundigen (zowel binnen als buiten het ESS) en volgden dezelfde methodologie. Dit omvatte onder meer het invullen van vragenlijsten voor zelfevaluatie door verschillende statistische autoriteiten, gevolgd door een bezoek aan een peer review. De resultaten zijn een peer review-rapport met aanbevelingen van deskundigen voor verbetering, en een actieplan om deze aanbevelingen op te volgen, dat is ontwikkeld door het nationale statistische instituut van het beoordeelde land.

De derde ronde van ESS-peer reviews werd uitgevoerd tot begin september 2023. Van eind juni tot en met december 2021 vonden acht ESS-peer reviews plaats, waarvan vier virtueel en vier fysiek. In 2022 zijn twaalf peer reviews uitgevoerd, allemaal fysiek of hybride. De overige elf peer reviews hebben in 2023 face-to-face plaatsgevonden.

Voor elk van de eenendertig ESS-leden zullen de eindrapporten en de bijbehorende verbeteractieplannen te zijner tijd worden gepubliceerd Eurostat-website

Meer informatie

Als u vragen heeft, kunt u terecht op de contact pagina.

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending