Vice-president Šefčovič, voorzitter van de 3rd-ronde van politieke trilaterale gasbesprekingen met #Russia en # Ukraine

| September 19, 2019

Vandaag (19 september), de 3rd ronde van trilaterale gesprekken op politiek niveau met Rusland en Oekraïne over de langetermijndoorvoer van gas door Oekraïne na 2019 vindt plaats in Brussel. Voorafgaand aan de vergadering, vice-voorzitter van de energie-unie Maroš Šefčovič (foto) voert bilaterale gesprekken met zowel de delegatie van Oekraïne onder leiding van minister van Energie Oleksiy Orzhel als de delegatie van Rusland onder leiding van minister van Energie Alexander Novak. De CEO's van Naftogaz en Gazprom zijn ook aanwezig. Šefčovič zei: "Ik ben ervan overtuigd dat vooruitgang voor het winterseizoen een sterk positief signaal naar de markt en naar de consument zou sturen." De gesprekken zullen zich concentreren op de volgende gebieden: hoe de EU-energieregels in de toekomstige kaderovereenkomst te weerspiegelen, de juiste duur van het toekomstige contract, de benodigde volumes met flexibiliteit en de tarieven. Eerdere politieke trilaterale besprekingen vonden plaats op 17 juli 2018 en verder 21 januari 2019. De vergadering van morgen begint op 14h30 en wordt gevolgd door een perspunt door vice-president Šefčovič in de VIP-hoek op 17. Het wordt live uitgezonden EbS.

Comments

Facebook reacties

Tags: , , , , , , ,

Categorie: Een voorpagina, Energie, Energiemarkt, Energieveiligheid, EU, Europese Commissie, European Energy Security Strategy

Reacties zijn gesloten.