Verbind je met ons

Brexit

Labour's #Corbyn biedt UK een #Brexit-keuze en blijft verlegen in zijn mening

DELEN:

gepubliceerd

on

Oppositieleider Jeremy Corbyn beloofde woensdag (18 september) Groot-Brittannië de keuze te bieden om de Europese Unie te verlaten met een "geloofwaardige" deal of in het blok te blijven als hij aan de macht komt, maar weigerde te zeggen aan welke kant hij de voorkeur geeft. schrijven Guy Faulconbridge en Elizabeth Piper van Reuters.

Met een steeds grotere kans op vervroegde verkiezingen in Groot-Brittannië om de impasse van het land over de Brexit te doorbreken, is Corbyn, een instinctieve criticus van de EU, onder druk komen te staan ​​van velen in zijn partij om ondubbelzinnig terug te blijven in het blok.

Maar sommigen in het Labour-leidersteam vrezen dat de partij de steun zal verliezen van Brexit-ondersteuners in plaatsen zoals Noord-Engeland, kiezers die cruciaal kunnen zijn voor elke overwinning bij verkiezingen die voor het einde van het jaar zouden kunnen komen.

Minder dan zeven weken voordat premier Boris Johnson heeft gezworen Groot-Brittannië uit de EU te halen "doen of sterven", geven de belangrijkste partijen hun standpunten over alles, van Brexit tot binnenlands beleid, in afwachting van die peiling.

Corbyn zette zijn standpunt uiteen voordat zijn partij naar de Zuid-Engelse badplaats Brighton gaat voor zijn jaarlijkse conferentie en zei dat hij de enige kandidaat voor het premierschap was die Groot-Brittannië "een geloofwaardige keuze" bood.

"Mijn taak als premier zou zijn om die optie te bieden die door het Britse volk is gekozen", zei hij tegen verslaggevers, en zei dat de partij de kiezers de keuze zou bieden tussen vertrekken met een door Labour onderhandelde deal om banen te beschermen of in de EU blijven. , "eventueel met enkele hervormingen".

Maar toen hem werd gevraagd welke optie hij verkoos, weigerde Corbyn commentaar te geven en zei: "Ik denk dat het belangrijkste is om het aanbod aan de mensen voor te leggen en zij zullen de keuze maken en ik zal het leveren."

advertentie

Johnson, een boegbeeld van de campagne om de EU te verlaten bij het referendum van 2016, heeft gezworen de Brexit tegen de laatste deadline van 31 oktober af te dwingen, met of zonder deal.

Corbyn heeft samen met andere oppositieleiders geprobeerd een no-deal Brexit te voorkomen door de regering te dwingen het vertrek van Groot-Brittannië zonder akkoord uit te stellen en door tegen het houden van nieuwe verkiezingen te stemmen voordat die optie was geblokkeerd.

Maar de Labour-leider, die werd bekritiseerd omdat hij een flauwe campagnevoerder was omdat hij bij het referendum van 2016 in de EU bleef, is onder druk komen te staan ​​om zijn standpunt te verstevigen en bij elk tweede referendum weer in het blok te blijven.

Hij is tot nu toe terughoudend geweest om dat te doen, bang om stemmen te verliezen en zich mogelijk bewust van het feit dat de weg naar een tweede referendum over het Britse lidmaatschap van het blok verre van eenvoudig is.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending