Verbind je met ons

Concurrentie

Fusies: De Commissie keurt de overname van de GLSV-activiteiten van DuPont door concurrent Kuraray goed, onder voorwaarden

DELEN:

gepubliceerd

on

glasThe European Commission has cleared under the EU Merger Regulation the proposed acquisition of DuPont’s Glass Laminating Solutions/Vinyls (GLSV) business (USA) by Kuraray of Japan. The clearance is conditional upon the divestment of GLSV’s PVB film production facility in Uentrop (Germany), where the merged entity would have otherwise faced insufficient competitive constraint from the only one remaining player, leading to higher prices. Both parties to the transaction are active in the manufacture and supply of the following products which are part of one vertical chain: Vinyl Acetate Monomer (VAM), Polyvinyl Alcohol (PVA), Polyvinyl Butyral (PVB) resin and PVB film. The main impact of the transaction is in PVB film, which is used as an interlayer in the manufacture of laminated safety glass in the architectural and automotive industries. PVB film ensures that when the glass breaks the fragments remain stuck to the film in between.

Na het marktonderzoek vreesde de Commissie dat de gefuseerde entiteit te maken zou krijgen met onvoldoende concurrentiedruk voor de levering van PVB-film voor architecturale toepassingen in de Europese Economische Ruimte (EER). De transactie, zoals aanvankelijk aangemeld, zou het aantal relevante concurrenten inderdaad hebben teruggebracht van drie naar twee (namelijk de gefuseerde entiteit en Eastman), wat tot hogere prijzen zou hebben geleid.

In order to address the Commission’s concerns, Kuraray offered to divest GLSV’s main PVB film production facility in the EEA, located in Uentrop, in northwest Germany, where most of the PVB film for architectural applications sold in the EEA is produced. In view of the proposed commitments, the Commission concluded that the transaction, as modified, would raise no competition concerns. This decision is conditional upon full compliance with the commitments.

De transactie werd op 6 maart 2014 bij de Commissie aangemeld.

Bedrijven en producten

Kuraray is a manufacturer of specialty chemicals, fibres and other materials, incorporated in Japan and listed on the Tokyo Stock Exchange. Kuraray’s main products are functional resins and film (used to produce adhesives, LCD screens, interlayers for laminated safety glass, or food packaging), synthetic isoprene chemical products, synthetic leather, vinylon fibre (a substitute for asbestos), and polyester fibre.

DuPont is een wetenschaps- en technologiebedrijf opgericht in Delaware, VS, en genoteerd aan de New York Stock Exchange. DuPont houdt zich bezig met onderzoek, ontwikkeling en productie van een verscheidenheid aan chemische producten, kunststoffen, verven, landbouwchemicaliën, zaden, voedingsingrediënten en andere materialen.

advertentie

DuPont’s GLSV business comprises assets relating to the manufacture and sale of VAM, PVA, PVB resin and PVB film, all forming part of the same vertically-integrated value chain, and DuPont’s trademarked interlayer product, Sentryglas.

Concentratiecontrole regels en procedures

De Commissie heeft de taak om fusies en overnames te beoordelen waarbij ondernemingen betrokken zijn met een omzet boven bepaalde drempels (zie artikel 1 van de Concentratieverordening) En concentraties die de daadwerkelijke mededinging in de EER of een wezenlijk deel daarvan zouden belemmeren.

De overgrote meerderheid van de aangemelde fusie de mededinging niet problemen opleveren en worden gewist nadat een routine beoordeling. Vanaf het moment dat een transactie is aangemeld, heeft de Commissie over het algemeen een totaal van 25 werkdagen om te beslissen of om goedkeuring te verlenen (Fase I) of een diepgaand onderzoek (Fase II) te starten.

Meer informatie zal beschikbaar zijn op de te concurrentie website, op de website van de Commissie openbaar case register onder zaaknummer M.7115.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending