Verbind je met ons

Blogspot

Advies: De toekomst van Europa staat op het spel bij deze verkiezingen

DELEN:

gepubliceerd

on

Jean-Lambert-474x234Foto: © Copyright Jean Lambert MEP

Op 22 mei zullen de kiezers stemmen bij de Europese verkiezingen. Omdat meer dan 50 procent van de Britse wetgeving afkomstig is van de Europese Unie, zijn deze verkiezingen erg belangrijk voor bedrijven en individuen in Groot-Brittannië. In de weken voorafgaand aan deze belangrijke verkiezingen zullen we een reeks exclusieve artikelen publiceren van de leiders van de Britse fracties, waarin zij hun visie op de toekomst van de EU uiteenzetten en voor welk specifiek beleid zij en hun collega’s strijden in de Europese Unie. verkiezingen. Het tweede artikel komt uit Jean Lambert, Europarlementariër (foto), Europarlementariër van de Groene Partij voor Londen.

De toekomstige vorm van Europa staat op het spel bij de komende verkiezingen. Veel mensen voelen zich ver verwijderd van wat er in Brussel gebeurt, maar het Europees Parlement doet er echt toe – en de Europarlementariërs met hun vingers aan de stemknoppen zullen een echt verschil maken voor de reisrichting van het continent. Zij zullen beslissen of we doorgaan met het beschermen van onze rechten, het terugdringen van de vervuiling en het opbouwen van duurzame banen van de toekomst – of dat we terugkruipen naar de slechte oude tijd van vuile energie, ongelijkheid, een economie gebaseerd op schulden en een opkomend tij van vreemdelingenhaat.

Als mondiale beweging, die lokaal geworteld is, geloven de Groenen dat burgers meer democratische controle krijgen, maar ook in solidariteit en sterke samenwerking in heel Europa op het gebied van kwesties die geen grenzen kennen. Het Europees Parlement staat als enige rechtstreeks gekozen instelling centraal in de EU-politiek, en als onderdeel van de vierde grootste groep zijn de Groenen een positieve kracht voor verandering geweest. Van het beperken van de bonussen voor bankiers tot het bestrijden van het teruggooien van vis, tot het invoeren van een jongerengarantieprogramma dat de werkgelegenheidsvooruitzichten voor jongeren verbetert: de Groenen maken al een echt verschil op alle beleidsterreinen.

Maar er staan ​​ons grote uitdagingen te wachten, en de komende jaren zullen er belangrijke beslissingen worden genomen die van invloed zullen zijn op onze rechten, onze openbare diensten, onze banen – en de bescherming van het land, de zee en de lucht die we delen. De vrijhandelsovereenkomst (TTIP) waarover momenteel met de VS wordt onderhandeld, zou een grootschalige erosie van zwaarbevochten normen tot gevolg kunnen hebben, en zou het toekomstige publieke eigendom van onze openbare diensten zoals de NHS kunnen bedreigen. We hebben Groene Europarlementariërs nodig om de eigenbelangen van de grote bedrijven te bestrijden en ervoor te zorgen dat we de goede kant op gaan – of het nu gaat om het stellen van robuuste doelstellingen op het gebied van klimaatverandering, het stoppen van de zoektocht naar schaliegas, of het beschermen van onze rechten en vrijheden.

Misschien wel een van de meest positieve invloeden van het Europees Parlement heeft betrekking op de mensenrechten. Ons gedeelde parlement heeft bijgedragen aan het creëren van een eerlijker samenleving voor iedereen, zowel binnen Europa als over de hele wereld. De Europese Unie is gebouwd op de waarden van respect voor de menselijke waardigheid, vrijheid, democratie en gelijkheid – en dit is iets waarop moet worden voortgebouwd en niet moet worden vernietigd.

Maar deze waarden staan ​​op het spel bij deze verkiezingen. Na jaren van bezuinigingen hebben we gezien hoe sommige politici immigranten en niet-EU-burgers tot zondebok proberen te maken voor de toenemende armoede en ongelijkheid waarmee het land wordt geconfronteerd. Dit is niet de schuld van Europa of onze internationale gemeenschappen, maar wordt veroorzaakt door de hebzucht van het bedrijfsleven, roekeloze bankiers en schadelijke beleidsbeslissingen die bedoeld zijn om de bevoorrechte enkelingen te beschermen. De xenofobe retoriek die ooit voorbehouden was aan extreemrechts, wordt bijna mainstream, en dit is zeer zorgwekkend.

advertentie

Het gevaar bestaat dat extreemrechtse partijen in heel Europa terrein zullen winnen. Dit zijn politici die doen alsof ze namens gewone mensen spreken, maar die de rechten van werknemers en eerlijke beloning zien als een luxe die moet worden ontmanteld in het belang van de macht van het bedrijfsleven. Ze ontkennen de realiteit van de klimaatverandering en zouden onze planeet vernietigen uit winstoogmerk op de korte termijn. Ze zouden ons recht op vrij verkeer wegnemen – iets waar de 2.5 miljoen Britse burgers die elders in Europa wonen, van genieten, evenals de vele burgers uit andere landen die ervoor kiezen om hier te wonen. Hun retoriek wakkert wantrouwen en racisme aan, sluit grenzen en bezuinigt op keuzes – we zullen allemaal verliezen als ze winnen.

Het motto van Europa is eenheid in verscheidenheid. We moeten vasthouden aan de waarden die het omarmt en een positieve visie op de toekomst van Europa steunen, waarbij respect en waardigheid centraal staan.

Om Jean Lambert op Twitter te volgen: @GreenJeanMEP
© Copyright van Endeavour Public Affairs 2014

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending