Verbind je met ons

Educatie

Burgers en organisaties worden uitgenodigd om hun mening over Erasmus+ te geven en de toekomst van het programma vorm te geven

DELEN:

gepubliceerd

on

We gebruiken uw aanmelding om inhoud aan te bieden op manieren waarmee u heeft ingestemd en om ons begrip van u te verbeteren. U kunt zich op elk moment afmelden.

Op 15 september lanceerde de Commissie een openbare raadpleging om de standpunten van burgers en organisaties te verzamelen Erasmus +, het vlaggenschipprogramma van de EU voor onderwijs, opleiding, jeugd en sport.

De openbare raadpleging zal de Commissie helpen informatie te verzamelen over de resultaten van de nieuwigheden die in de huidige generatie van het programma zijn geïntroduceerd, zoals Europese universiteiten, Centra voor beroepsexcellentie en Erasmus+ Docentenacademies. Het zal ook inzicht geven in de manier waarop de maatregelen die zijn genomen om de inclusie te versterken en de vereenvoudiging te bevorderen, vooruitgang boeken. Ten slotte zal het gericht zijn op het verzamelen van de standpunten van burgers en belanghebbenden over de veerkracht en flexibiliteit van het programma en de bijdrage ervan aan het aanpakken van maatschappelijke uitdagingen, en op hun suggesties voor het toekomstige programma.

Voortbouwend op de roep om bewijs Deze openbare raadpleging, die in 2022 wordt gehouden, zal een bijdrage leveren aan de beoordeling van de algemene prestaties van het Erasmus+-programma, waarbij vijf criteria centraal zullen staan: effectiviteit, efficiëntie, relevantie, samenhang en toegevoegde waarde voor de EU. Het zal ook bijdragen aan de tussentijdse evaluatie van het lopende programma (2021-2027) en de eindevaluatie van het vorige programma (2014-2020).

Parallel aan deze raadpleging zullen andere gegevensverzamelingsoefeningen worden uitgevoerd om bij te dragen aan het evaluatieproces, zoals enquêtes, interviews, casestudies, gegevensanalyse en analyse van sociale media.

Het raadpleging is beschikbaar in alle 24 EU-talen en zal twaalf weken duren tot 8 december 2023. Meer informatie is beschikbaar hier.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending