Verbind je met ons

Educatie

Opening van de Erasmus+-oproep van 2024 om tegen medio 60 minstens 2024 allianties van Europese universiteiten te bereiken

DELEN:

gepubliceerd

on

We gebruiken uw aanmelding om inhoud aan te bieden op manieren waarmee u heeft ingestemd en om ons begrip van u te verbeteren. U kunt zich op elk moment afmelden.

De Commissie is de lancering van de vijfde Erasmus+-oproep tot het indienen van voorstellen ter ondersteuning van de verdere uitrol van de Europees universitair initiatief. Het doel is om het doel van de Europese strategie voor universiteiten om tegen medio 60 uit te breiden naar ten minste 500 allianties van Europese universiteiten, die meer dan 2024 universiteiten samenbrengen. De call sluit op 6 februari 2024.

Deze oproep zal diepere institutionele transnationale samenwerking tussen instellingen voor hoger onderwijs ondersteunen. Nieuwe allianties komen in aanmerking voor aanmelding. Een belangrijke nieuwigheid die dit jaar wordt verwacht, is de mogelijkheid om een ​​Community of Practice van Europese Universiteiten op te zetten ter ondersteuning van nauwere samenwerking. Er wordt verwacht dat dit gevolgen zal hebben voor het delen van resultaten en goede praktijken van de allianties onderling en daarbuiten.

Vicevoorzitter van de European Way of Life Margaritis Schinas zei: “Met hun Europese transnationale campussen zijn de allianties van Europese universiteiten wat Europa werkelijkheid maakt voor de jonge generaties. Zij spelen een belangrijke rol bij het ontwikkelen van een sterk gevoel van Europese verbondenheid en het ontwikkelen van toekomstbestendige vaardigheden, zowel voor jonge studenten als voor mensen die een leven lang leren, door middel van bij- en omscholing. Hun studenten kunnen profiteren van een internationaal, multidisciplinair en burgerlijk hoger onderwijs, met innovatief onderwijs en leren om de vaardigheden te verwerven die ze nodig hebben om de uitdagingen van onze tijd het hoofd te bieden en betrokken burgers te worden. Het betekent ook dat ze een gezamenlijk Europees diploma krijgen dat in heel Europa wordt erkend als symbool van deze vaardigheden van de toekomst.”

Commissaris voor Innovatie, Onderzoek, Cultuur, Onderwijs en Jeugd Iliana Ivanova zei: “Onze inzet voor Europese universiteiten is groot. Deze Erasmus+-oproep voor 2024 zal ons helpen de doelstelling te bereiken om tegen medio 500 een diepere samenwerking op het gebied van hoger onderwijs tussen meer dan 2024 universiteiten te bevorderen. Het biedt mogelijkheden om allianties op te zetten met open, groene en verbonden interuniversitaire campussen, waar mobiliteits- en samenwerkingservaringen een integraal onderdeel vormen van elk hoger onderwijsprogramma. En waar studenten over de grenzen heen kunnen samenwerken met professoren, onderzoekers, bedrijven en innovators aan transdisciplinaire internationale projecten.”

De allianties van de Europese Universiteiten ondersteunen de transnationale samenwerking tussen diverse instellingen voor hoger onderwijs in heel Europa, waarbij al hun missies worden bestreken: onderwijs, onderzoek, innovatie en dienstverlening aan de samenleving. Volgens de 2019, 2020, 2022 en 2023 Op Erasmus+-oproepen brengen 50 allianties van Europese universiteiten nu meer dan 430 instellingen voor hoger onderwijs in heel Europa samen.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending