Verbind je met ons

Europese Commissie

€ 61 miljoen voor de modernisering van een spoorlijn tussen Gdynia en Słupsk in de regio Pommeren in Polen

DELEN:

gepubliceerd

on

De Commissie heeft een investering van ruim 61 miljoen euro voor de periode 2014-2020 goedgekeurd Cohesiefonds om spoorlijn 202 in het traject Gdynia-Chylonia-Słupsk te moderniseren. De upgrade omvat de reconstructie van de spooronderbouw, een uitbreiding van het tweede spoor langs het traject Wejherowo-Słupsk, de bouw van nieuwe haltes en de modernisering van stations. Bovendien zullen er geautomatiseerde spoorwegcontroleapparatuur worden gebouwd om in de toekomst het European Rail Traffic Management System voor de lijn te installeren.

Commissaris voor cohesie en hervormingen Elisa Ferreira (afgebeeld) zei: “Dankzij deze nieuwe EU-investering zal het spoorwegvervoer in Polen zich blijven ontwikkelen en moderniseren. De treinen tussen Gdynia en Słupsk zullen sneller en aantrekkelijker zijn voor de burgers. Het cohesiebeleid levert opnieuw concrete voordelen op voor de EU-burgers, en deze keer voor Pommeren!”

Na voltooiing van het project, voorzien voor 2028, zullen de passagierstreinen in het traject een maximumsnelheid bereiken van 160 km/u, en op sommige delen van het spoor zelfs van 200 km/u. Hierdoor wordt de capaciteit van de lijn vergroot en worden de treinen stipter. Reizen per spoor zal aantrekkelijker worden en burgers zullen worden aangemoedigd om van de weg naar het spoor over te stappen, waardoor het gebruik van duurzame transportmiddelen zal toenemen en de vervuiling zal afnemen.

Voor meer informatie over door de EU gefinancierde projecten in Polen kunt u terecht op de website Kohesio-website en Cohesie Open Data Platform.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending