Verbind je met ons

Erasmus +

Jaarlijks werkprogramma Erasmus+ 2023: Commissie verhoogt jaarlijks budget tot 4.43 miljard EUR, met bijzondere aandacht voor lerenden en personeel uit Oekraïne

DELEN:

gepubliceerd

on

De Commissie heeft een herziening van het jaarlijkse werkprogramma van Erasmus+ voor 2023 goedgekeurd. De totale begroting van het programma voor dit jaar is naar boven bijgesteld tot 4.43 miljard euro, de hoogste jaarlijkse financiële enveloppe ooit bereikt door het Erasmus+-programma. Het verhoogde budget zal de Erasmus + prioriteiten op het gebied van inclusie, actief burgerschap en democratische participatie, en op de groene en digitale transformaties in de EU en daarbuiten.

Het herziene werkprogramma omvat een frontload van 100 miljoen euro uit de Erasmus+-begroting voor 2027, ter ondersteuning van projecten die educatieve activiteiten bevorderen en de integratie van mensen die op de vlucht zijn voor de oorlog in Oekraïne in hun nieuwe leeromgevingen, evenals activiteiten ter ondersteuning van organisaties, leerlingen en personeel in Oekraïne. Gefinancierde activiteiten kunnen variëren van taalkundige en culturele integratiecursussen en hulpmiddelen voor het leren van talen voor opvoeders of lerenden, tot beurzen of algemene financiële steun in alle Erasmus+-sectoren voor lerenden en opvoeders.

De internationale dimensie van Erasmus+ wordt versterkt met een budgetverhoging van 31 miljoen euro, die zal worden gebruikt om mobiliteitsprojecten en capaciteitsopbouw in het hoger onderwijs te versterken ter ondersteuning van internationale samenwerkingsprojecten.

Op basis van open oproepen voor projectaanvragen kan elke openbare of particuliere instantie die actief is op het gebied van onderwijs, opleiding, jeugd en sport financiering aanvragen, met behulp van Erasmus+ Nationale Agentschappen gevestigd in alle lidstaten en derde landen die met het programma zijn geassocieerd, en de Europees Uitvoerend Agentschap onderwijs en cultuur. De volgende oproep tot het indienen van voorstellen, gericht op samenwerkingspartnerschappen met een extra prioriteit voor lerenden, docenten en personeel uit Oekraïne, gaat open op 22 maart 2023. Erasmus+, meer dan 35 jaar geleden opgericht, is een van de meest emblematische EU-programma's en meer dan 13 miljoen mensen hebben tot nu toe deelgenomen aan het programma. Meer informatie in een persbericht.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending