Verbind je met ons

Economie

Crowdfunding in de EU: Verkenning van de toegevoegde waarde van de potentiële EU-actie

DELEN:

gepubliceerd

on

CrowdfundingNaar aanleiding van de Workshop over Crowdfunding georganiseerd 3 juni 2013 in Brussel, de Europese Commissie heeft vandaag (3 oktober) gestart met een raadpleging nodigen belanghebbenden om hun mening te delen over crowdfunding: de potentiële voordelen, risico's en het ontwerp van een optimale beleidskader om het potentieel van deze nieuwe onttap vorm van financiering.

Commissaris voor Interne Markt en Diensten Michel Barnier zei: "Crowdfunding - deze alternatieve vorm van fondsenwerving die collectief, participatief en interactief is - wordt steeds belangrijker. Het heeft het potentieel om de financieringskloof te overbruggen waarmee veel start-ups worden geconfronteerd en om ondernemerschap te stimuleren. de ontwikkeling van crowdfunding en de diversiteit aan regelgevende, toezichthoudende, fiscale en sociale kaders ervoor in de hele EU, hebben we één Europees kader nodig om zowel degenen die crowdfundingplatforms ontwikkelen te ondersteunen als de risico's voor degenen die van dergelijke platforms gebruikmaken te verminderen om projecten te financieren. Dat is wat ik vraag. "

Terwijl veel crowdfundingcampagnes lokaal van aard zijn, zouden andere baat hebben bij een gemakkelijkere toegang tot financiering binnen één Europese markt. Maar om ervoor te zorgen dat crowdfunding niet slechts een tijdelijke trend is die wegebt, maar eerder een duurzame financieringsbron voor nieuwe Europese projecten, zijn bepaalde waarborgen nodig, met name om het vertrouwen van de mensen te waarborgen. Het uiteindelijke doel van deze raadpleging is om gegevens te verzamelen over de behoeften van marktdeelnemers en om vast te stellen op welke gebieden er een potentiële meerwaarde is van EU-maatregelen om de groei van deze nieuwe industrie aan te moedigen, hetzij door middel van faciliterende, zachte maatregelen, hetzij wetgevende maatregelen.

De raadpleging heeft betrekking op alle vormen van crowdfunding, variërend van donaties en beloningen aan financiële beleggingen. Iedereen is uitgenodigd om hun mening te delen en in de on-line vragenlijst in te vullen, met inbegrip van burgers die kunnen bijdragen aan crowdfunding campagnes en ondernemers die dergelijke campagnes zouden kunnen lanceren. De nationale autoriteiten en crowdfunding platforms worden ook in het bijzonder aangemoedigd om te antwoorden. De raadpleging loopt tot december 31 2013.

Voor meer informatie, klik hier. 

De raadpleging is beschikbaar Hier.

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending