Tsinandali-festival een prachtige etalage voor Georgië

| September 10, 2019

Het voormalige Sovjetblokland Georgië heeft een uniek erfgoed dat nu wordt gebruikt om zijn moderne uitstraling te verrijken. Georgische wijn staat wereldwijd bekend om zijn voortreffelijkheid en er wordt aangenomen dat de wijnbouw is ontstaan ​​in wat nu Georgië is in de pre-Romeinse tijd. Tsinandali is een goed wijnproducerend landgoed dat dateert uit de 7e eeuw.

Tsinandali fijne wijn

Tsinandali fijne wijn

Het Tsinandali-landgoed ligt in het hart van de wijnproducerende regio Kakheti en was eeuwenlang een van de domeinen van de aristocratische familie Chavchavadze, maar de ware opleving van het landgoed is gekoppeld aan de naam van Prins Alexander Chavchavadze (1786-1846) zoon van diplomaat en staatsman Prins Garsevan, die van dit schilderachtige landgoed het centrum van het culturele leven van Georgia maakte.De familie van de Prins staat bekend om het bevorderen van de Europese cultuur en produceerde als eerste Europese wijn en als eerste Europese klassieke muziek; De eerste vleugel ooit in Georgië is nog steeds te zien in Tsinandali.

Het raakte in verval tijdens het Sovjettijdperk, maar heeft nu een commerciële en culturele opleving dankzij de visie van George Ramishvili, oprichter en voorzitter van de Silk Road Group, die het landgoed heeft ontwikkeld als een luxe hotel en toeristische bestemming.

Samen met een andere oprichter, Yerkin Tatishev, voorzitter en oprichter van Kusto Group, creëerden de twee zakenmensen het Tsinandali Festival, in de overtuiging dat muziek de kracht heeft om alle mensen te verenigen, en de Tsinandali Festival Academy die een aantal uitzonderlijke jonge muzikanten mogelijk maakt over de hele wereld om deel te nemen aan het inaugurele jaar.

"Tsinandali bestaat al meer dan duizend jaar", zei Yerkin Tatishev, "en we werden geïnspireerd om iets unieks te creëren, we willen een chemie creëren tussen volkeren op basis van muziek, op cultuur, op vriendschap.
Je weet nooit hoe dingen zullen werken, maar we geloven dat we iets heel sterks en waardevols zullen creëren, dat jaar na jaar zal groeien.
We willen waarde creëren tussen mensen, niet in termen van geld maar in het hart van mensen. ”

"Zoals alle Georgiërs ben ik trots op de opstanding van het Tsinandali-landgoed en de oprichting van het Tsinandali-festival, dat zal voortbouwen op de geschiedenis van ons land als bewaarder van ons gedeelde oude erfgoed", zei George Ramishvili.

Pan-Kaukasisch Jeugdorkest

Pan-Kaukasisch Jeugdorkest

“Georgië heeft millennia lang reizigers langs de Zijderoute gehost met ons eten en drinken terecht gevierd, niet in het minst voor de uitvinding van wijn en wijnbouw 8,000 jaar geleden. Sinds de oprichting van het Tsinandali Estate in de 1690's heeft het de luminaries zoals Dumas en Pushkin gespeeld en als thuis voor technologische innovaties uit Europa: de eerste drukpers van Georgië, vleugel, Engelse landschapstuin en Franse bottel- en barrelingtechnieken. Die traditie leeft voort met het Tsinandali-festival. '

Een ambitieus festivalprogramma van een week geopend met een optreden in aanwezigheid van de president van Georgië, Salome Zourabichvili van Mahler's 5e symfonie door het Pan-Caucasian Youth Orchestra van het festival, dat het huis naar beneden bracht!

President Salome Zourabichvili

President Salome Zourabichvili

President Zourabichvili zei tegen EU-verslaggever: 'Dit festival is erg belangrijk, het zal Georgië op de kaart van de Europese muziekwereld brengen, en dat is precies wat we willen.

We willen dat Georgië niet alleen bekend staat om zijn conflicten of problemen, maar ook om wat het echt diepgeworteld is, namelijk zijn cultuur en zijn muzikale cultuur.

We produceren veel mooie stemmen en veel goede muzikanten die in heel Europa bekend zijn, maar ook voor iets dat ook in het land bestaat. We sturen niet alleen onze talenten naar het buitenland, het is iets waarmee de Georgische samenleving is opgegroeid en essentieel blijft voor haar eigen bestaan ​​”

Georgië-expert Daniel Kanin zei: “Het festival is het hoogtepunt van een visie om Tsinandali en Georgië als een cultureel centrum te vestigen. Vanavond hebben enkele van 's werelds meest getalenteerde jonge muzikanten in de prachtige, historische omgeving van dit prachtige landgoed gespeeld. "

Het optreden van de openingsavond was uitstekend, met algemene waardering van iedereen die het evenement van de avond heeft meegemaakt.

Tijdens de voorstelling sprak festivalregisseur David Sakvareldze Told EU Reporter “Toen we voor het eerst het oude wijnhuis in 2007 bezochten, zongen we daar en hoorden de prachtige akoestiek. We realiseerden ons dat we iets speciaals hadden en dus werd de festivaldroom geboren. Samen leven en van elkaar houden door prachtige muziek. "

Het Tsinandali-festival is goed geplaatst om een ​​regelmatig hoogtepunt van de internationale muziekkalender te worden en een prachtige etalage voor Georgië als een vooraanstaande culturele bestemming.

Comments

Facebook reacties

Tags: , , , ,

Categorie: Een voorpagina, Kunst, Georgië, Wijn

Reacties zijn gesloten.