Verbind je met ons

Rusland

Nieuw sanctiepakket zal 'massieve en ernstige' gevolgen hebben voor Rusland

DELEN:

gepubliceerd

on

De ministers van Buitenlandse Zaken van de EU hebben vandaag (25 februari) nog een pakket beperkende maatregelen aangenomen dat enorme en ernstige gevolgen zal hebben voor Rusland. De maatregelen hebben betrekking op de financiële sector, de energie- en transportsector, goederen voor tweeërlei gebruik, exportcontrole en exportfinanciering, visumbeleid, aanvullende sancties tegen Russische personen en nieuwe plaatsingscriteria.

"Als teken van onmiddellijke steun aan Oekraïne hebben we een sanctiepakket aangenomen dat gisteravond door de leiders van de lidstaten is overeengekomen", zei hoge vertegenwoordiger Josep Borrell van de EU. “Dit is een ongekend pakket – zowel qua snelheid als qua omvang. Deze sancties zijn het meest ingrijpende pakket dat we ooit hebben ingevoerd. Ze zijn ontworpen om het vermogen van Rusland om de agressie voort te zetten en de bezetting [van Oekraïne] te financieren, te verlammen.”

De ministers kwamen overeen de diplomatieke inspanningen te intensiveren om te zorgen voor een zo breed mogelijke internationale veroordeling van de illegale en niet-uitgelokte agressie van Rusland. Er was ook een duidelijke consensus om Oekraïne te blijven steunen en meer inspanningen te leveren om desinformatie aan te pakken.

Deel dit artikel:

Trending