Verbind je met ons

Rusland

NAVO-secretaris-generaal zegt dat Rusland een verschrikkelijke strategische fout heeft gemaakt

DELEN:

gepubliceerd

on

Na de NAVO-bijeenkomst van vandaag sprak Jens Stoltenberg met journalisten en zei dat Rusland de vrede in Europa had verbroken: "De mensen van Oekraïne vechten voor hun vrijheid ondanks de niet-uitgelokte invasie van Rusland."

Tot groot ongenoegen van Rusland nodigde de NAVO haar naaste partners Finland, Zweden en de Europese Unie uit voor de top. 

"We betreuren het tragische verlies van mensenlevens, het enorme menselijke leed en de vernietiging", zei hij. “De doelstellingen van het Kremlin beperken zich niet tot Oekraïne. Rusland heeft wettelijk bindende overeenkomsten geëist om verdere NAVO-uitbreiding te beperken en troepen en infrastructuur te verwijderen van onze bondgenoten die na 1997 zijn toegetreden. We staan ​​voor een nieuwe norm in de Europese veiligheid, waar Rusland openlijk het Europese veiligheidsbevel betwist en geweld gebruikt om zijn doelstellingen na te streven. ”

Stoltenberg beschreef dit als een verschrikkelijke strategische fout. 

De NAVO-Bondgenoten hebben gisteren onze verdedigingsplannen geactiveerd en zetten onderdelen van de NAVO-Reactiemacht online op zee en in de lucht in. Om zijn houding verder te versterken en snel te reageren op eventuele onvoorziene omstandigheden. 

De Verenigde Staten, Canada en Europese bondgenoten hebben nu duizenden extra troepen ingezet in het oostelijke deel van het Bondgenootschap. Meer dan 1000 jets in hoogste staat van paraatheid, opererend op meer dan 100 verschillende locaties en meer dan 30 schepen van het hoge noorden tot de Middellandse Zee. Stoltenber zei: “Er mag geen ruimte zijn voor misrekening of misverstanden. We zullen doen wat nodig is om elke bondgenoot en elke centimeter van het NAVO-grondgebied te beschermen en te verdedigen.”

advertentie

Deel dit artikel:

Trending