Verbind je met ons

India

India kan de gevoelens van Aazadi in Kasjmir niet onderdrukken

DELEN:

gepubliceerd

on

"Herhaal een leugen vaak genoeg en mensen zullen het geloven." Joseph Goebbels

De bedrieglijke verklaring van de meest gevierde Indiase diplomaat, dr. Jaishankar, minister van Buitenlandse Zaken, tijdens de SCO-bijeenkomst in Goa op 5 mei 2023, dat “Jammu-Kashmir het integrale deel van India was, is en altijd zal zijn”, verdient enige aandacht. verduidelijking. Het moet ook worden aangevuld met enkele observaties vanuit het Kashmiri-perspectief, schrijft secretaris-generaal dr. Ghulam Nabi Fai van het World Kashmir Awareness Forum.

Ten eerste maakt de bewering een aanfluiting van het Handvest van de Verenigde Naties en het internationaal recht. Dr. Jaishankar weet heel goed dat zijn foutieve uitbarsting met betrekking tot Kasjmir in strijd is met de resoluties van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties die zowel door India als Pakistan zijn overeengekomen. Het Indiase officiële standpunt werd verwoord door Sir Goplaswamy Ayyangar, Indiase afgevaardigde bij de Verenigde Naties in de Veiligheidsraad op 15 januari 1948 dat “de kwestie van de toekomstige status van Kasjmir, of ze zich moet terugtrekken uit haar toetreding tot India, en ofwel moet toetreden tot Pakistan of onafhankelijk blijven, met het recht om aanspraak te maken op toelating als lid van de Verenigde Naties – we hebben erkend dat dit alles een zaak is waarover de bevolking van Kasjmir vrijelijk kan beslissen, nadat het normale leven voor hen is hersteld.”

Ten tweede is het een historisch feit dat toen het geschil over Kasjmir in 1947-1948 uitbrak, de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Frankrijk het standpunt innamen dat de toekomstige status van Kasjmir moest worden bepaald in overeenstemming met de wensen en aspiraties van de mensen van de gebied. De VN-Veiligheidsraad nam op 47 april 21 resolutie # 1948 aan, die op dat onbetwiste principe was gebaseerd. Het idee dat 'Kasjmir integraal deel uitmaakt van India' is dus in strijd met de internationale verplichtingen van India. Een dergelijke suggestie is een belediging voor de intelligentie van de bevolking van Kasjmir.

Ten derde, Kasjmir is en kan niet worden beschouwd als een integraal onderdeel van India, omdat Kasjmir volgens alle internationale overeenkomsten, die zijn overeengekomen door zowel India als Pakistan, onderhandeld door de Verenigde Naties, bekrachtigd door de Veiligheidsraad en aanvaard door de internationale gemeenschap, niet behoren niet tot een lidstaat van de Verenigde Naties. Als dat waar is, houdt de bewering dat Kasjmir integraal deel uitmaakt van India geen stand. 

Ten vierde: als de Indiase bewering juist was, waarom zei mevrouw Michelle Bachelet, de Hoge Commissaris voor de mensenrechten van de VN op 8 juli 2019, dat zowel India als Pakistan de bevolking van Kasjmir het recht op zelfbeschikking zouden moeten geven. Ze voegde eraan toe dat de bevolking van Kasjmir moet worden betrokken bij alle gesprekken tussen India en Pakistan.

Ten vijfde, herinnert dr. Jaishankar zich dat mevrouw Helen Clark, de premier van Nieuw-Zeeland, op 15 oktober 12004 tegen het parlement zei: “Het is volkomen duidelijk voor de hele wereld dat Kasjmir een brandpunt is van spanningen tussen de twee landen. . De meeste landen beschouwen het niet alleen als een interne aangelegenheid.” 

Ten zesde kan het nuttig zijn hier een verhaal te vertellen van een vooraanstaande diplomaat van India, barrister Minoo Masani, voormalig Indiase ambassadeur in Brazilië. Het verhaal werd op 1 augustus 1990 gepubliceerd in Dalit Voice, Bangalore, India. Ambassadeur Masani schreef: 'Een dame vroeg me onlangs 'waarom Gorbatsjov niet instemde met de Litouwse eis tot onafhankelijkheid van de Sovjet-Unie.' Ik antwoordde met de vraag: 'Gelooft u dat Kasjmir bij India hoort?' 'Ja, natuurlijk' zei ze. 'Dat is de reden?' Ik zei: 'Er zijn te veel Russen die ten onrechte geloven dat Litouwen bij de Sovjet-Unie hoort, net zoals u gelooft dat Kasjmir bij India hoort.'

Ten zevende bevestigde zelfs een van India's bekende auteurs, mevrouw Arundhati Roy, dit door te zeggen: 'Het is (Kashmir) nooit echt een deel van India geweest, en daarom is het belachelijk dat de Indiase regering blijft zeggen dat het een integraal onderdeel is van India.' Indië.'

advertentie

Ten achtste werd mijn standpunt bevestigd door een enquête uitgevoerd door Robert Bradnock – een associate fellow bij de in Londen gevestigde denktank – Chatham House op 26 mei 2010, dat 74% tot 95% van de mensen in de ‘Vallei van Kasjmir’ wil Aazadi.

Ten negende moet dr. Jaishankar terugkijken en zijn eigen geheugen opfrissen toen hij op 2 augustus 2029 tegen Mike Pompeo, de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken in Bangkok, zei dat elke discussie over Kasjmir alleen met Pakistan en alleen bilateraal zal zijn. (The Times of India, 3 augustus 2019).

Het is dus eerlijk om te zeggen dat India niets zal bereiken als Kasjmir wordt weggeredeneerd als een integraal onderdeel van India. India propageert dit verhaal omdat het beeft bij elke poging om de crisis in Kasjmir op te lossen, omdat het bang is voor de uitkomst ervan.' Toen een voormalige minister van Defensie, Krishna Menon, werd gevraagd waarom India nooit vrije zelfbeschikkingsverkiezingen zou houden in Kasjmir, bekende hij dat alle politieke leiders van India wisten dat het land zou verliezen. En zouden er in Kasjmir 900,000 soldaten nodig zijn als de belangrijkste tegenstanders van de Indiase bezetting slechts een handvol militanten zouden zijn? De vraag beantwoordt zichzelf.

Dit is het moment waarop wereldmachten, waaronder de Verenigde Staten, moeten beseffen dat de mensen van Jammu en Kashmir, als ze de kans krijgen, een belangrijke rol kunnen spelen bij het bieden van een uitweg uit deze catastrofale cyclus van geweld. Kasjmiri's zijn ontwikkelde mensen. Ze hebben een sterke traditie van vrede en religieuze tolerantie. Ze hebben een ontwikkeld politiek bewustzijn. Hun land is rijk aan nationale hulpbronnen en economische kansen. Kasjmir heeft een overvloed aan vruchtbare grond, uitgestrekte bossen en een netwerk van waterwegen die genoeg waterkracht kunnen produceren om niet alleen de eigen bevolking, maar ook grote delen van India en Pakistan te onderhouden. En wat nog belangrijker is, de onovertroffen natuurlijke schoonheid van Kasjmir heeft door de geschiedenis heen toeristen aangetrokken.

Ten slotte is het een eenvoudige taak voor zwaarbewapende militaire troepen om de burgerbevolking te verminken en te verlammen en de stem van politieke leiders, zoals Shabir Shah, Yasin Malik, Masarat Aalam, Aasia Andrabi, enz., journalisten, zoals Asif Sultan, te muilkorven. Irfan Mehraj, Fahad Shah, Gowhar Geelani en mensenrechtenverdedigers, zoals Khurram Parvez. Wat echter moeilijk is, en wat nodig is, is om de sterke gevoelens van de Kashmiri-bevolking te benutten voor vrede, gerechtigheid en Aazadi (vrijheid)!
  
Dr. Fai is te bereiken op:

WhatsApp-nummer: 1-202-607-6435. [e-mail beveiligd]

www.kashmirawareness.org

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending