Verbind je met ons

India

De uitspraak van het Hooggerechtshof is weliswaar teleurstellend, maar komt niet als een verrassing - WKAF

DELEN:

gepubliceerd

on

Het Hooggerechtshof van India handhaaft het besluit van de regering-Modi om het bezette Jammu en Kasjmir van de speciale status te ontdoen. Het oordeel, hoe teleurstellend ook, komt niet als een verrassing. Dit is dezelfde rechtbank die het doodvonnis tegen Afzal Guru heeft bevestigd, ondanks het feit (eigen erkenning van de opperrechter) dat het bewijs voor de vermeende misdaad niet doorslaggevend was. Het oordeel kwam "om het collectieve geweten van de natie tevreden te stellen". Dezelfde rechtbank heeft enkele jaren geleden een vonnis uitgesproken waarbij de Hindoe-meerderheid het recht kreeg om een ​​tempel te bouwen in plaats van de Barbari-moskee. Deze beslissing kwam als een schok voor juridische beroemdheden die de scherpzinnigheid van de rechters van de hoogste rechtbank van het land in diskrediet brachten. Elke individuele persoon of groep individuen die een eerlijk oordeel van Indiase rechtbanken verwacht, geeft blijk van zijn/haar naïviteit, aangezien de rechtsstaat door de Indiase regering is begraven onder het puin van de BJP Hindutva. schrijft het in Washington gevestigde World Kashmir Awareness Forum.

Het is duidelijk dat de beslissingen met betrekking tot deze zaken binnen de grenzen van de gevestigde orde worden genomen en dat het enige dat aan de rechters wordt overgelaten, het uitspreken van het vonnis is. Hoewel zeer verwacht werd, is deze uitspraak een klap in het gezicht van vrijheidszoekende naties en instellingen in de wereld, die op welsprekende wijze pleiten voor een vreedzame en minnelijke oplossing van de kwestie Kasjmir. India, en vooral de huidige regering, heeft expansionistische ambities die schadelijk, rampzalig en verwoestend kunnen zijn voor de hele regio die drie kernenergiestaten omvat. Het afschuwelijke vonnis dat vandaag is uitgesproken, mag bij niemand de twijfel laten bestaan ​​dat een vreedzame oplossing van het aanhoudende probleem Kasjmir geen deel uitmaakt van de Indiase agenda. Het is dus aan de wereldorganen zoals de Verenigde Naties om al hun middelen te bundelen om India ervan te weerhouden zijn snode plannen te ondernemen. Er moet hier benadrukt worden dat de beslissing van het Hooggerechtshof van vandaag in strijd is met VN-resoluties #122 en #126, aangenomen op respectievelijk 24 januari 1957 en 2 december 1957. Deze resoluties verbieden elke unilaterale actie gericht op het veranderen van de betwiste aard van de staat Jammu en Kasjmir.

Het besluit van vandaag zal op geen enkele wijze de geest van de Kasjmiri's temperen om bevrijd te worden van de Indiase bezetting. De fakkel van vrijheid, vrede en gerechtigheid zal blijven branden in de harten van de tot slaaf gemaakte mensen van Jammu en Kasjmir en zal niet worden uitgedoofd door deze afschuwelijke beslissingen.

Met deze laatste vernietigende klap ligt het morele weefsel van de Indiase rechterlijke macht aan flarden. De rechtsstaat en het rechtssysteem zijn uit het land verdreven en wat overblijft is een jungle vol hyena's. De Indiase autoriteiten leven in een dwazenparadijs als ze geloven dat door hun dwaze capriolen en laffe beslissingen de stemmen van de vrijheid kunnen worden onderdrukt. De natie Kasjmir heeft meer dan 100,000 jongeren en de eer van meer dan 11,000 zusters opgeofferd en zij zullen onder geen enkele omstandigheid hun vreedzame strijd voor vrijheid en gerechtigheid opgeven. In feite zal de strijd worden versterkt, en de bevolking van het door India bezette Kasjmir zal alles in het werk stellen om deze tot een logische conclusie te leiden. Het is aan de wereld om te beslissen of zij de voorkeur geeft aan een cataclysmische uitkomst van deze strijd, of dat zij India ervan zal weerhouden vrede, rust en gerechtigheid in Kasjmir te verzekeren. De wereldmachten herinneren zich wat Antonio Guterres, de secretaris-generaal van de Verenigde Naties, op 10 augustus 20219 zei dat “het standpunt van de Verenigde Naties over deze regio (Kasjmir) wordt beheerst door het Handvest van de Verenigde Naties en de toepasselijke veiligheidsvoorschriften van de Verenigde Naties. Resoluties van de Raad."

Voor meer informatie kunt u contact opnemen [e-mail beveiligd].

www.kashmirawarenss.org

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending