Verbind je met ons

Karabach

Gezamenlijke verklaring van de presidentiële regering van de Republiek Azerbeidzjan en het kabinet van de premier van de Republiek Armenië

DELEN:

gepubliceerd

on

Bakoe, 7 december AZERTAC

De presidentiële regering van de Republiek Azerbeidzjan en het kabinet van de premier van de Republiek Armenië hebben een gezamenlijke verklaring uitgegeven.

AZERTAC presenteert de verklaring: “De Republiek Armenië en de Republiek Azerbeidzjan delen de mening dat er een historische kans bestaat om een ​​langverwachte vrede in de regio te bereiken. Twee landen herbevestigen hun voornemen om de betrekkingen te normaliseren en een vredesverdrag te bereiken dat gebaseerd is op respect voor de beginselen van soevereiniteit en territoriale integriteit.

Na de gesprekken tussen de presidentiële regering van de Republiek Azerbeidzjan en het kabinet van de premier van de Republiek Armenië is er overeenstemming bereikt over het nemen van tastbare stappen om het vertrouwen tussen twee landen op te bouwen.

Gedreven door de waarden van het humanisme en als gebaar van goede wil laat de Republiek Azerbeidzjan 32 Armeense militairen vrij.

Op haar beurt laat de Republiek Armenië, gedreven door de waarden van het humanisme en als gebaar van goede wil, twee Azerbeidzjaanse militairen vrij.

Als teken van een goed gebaar steunt de Republiek Armenië het verzoek van de Republiek Azerbeidzjan om gastheer te zijn van de 29e zitting van de Conferentie van Partijen (COP29) bij het VN-Raamverdrag inzake klimaatverandering, door haar eigen kandidatuur in te trekken. De Republiek Armenië en de Republiek Azerbeidzjan hopen dat de andere landen binnen de Oost-Europese Groep ook de poging van Azerbeidzjan om als gastheer op te treden zullen steunen. Als teken van een goed gebaar steunt de Republiek Azerbeidzjan de Armeense kandidatuur voor het lidmaatschap van het Oost-Europese Group COP Bureau.

advertentie

De Republiek Armenië en de Republiek Azerbeidzjan zullen hun besprekingen voortzetten over de uitvoering van meer vertrouwenwekkende maatregelen, die in de nabije toekomst effectief zullen zijn, en een beroep doen op de internationale gemeenschap om hun inspanningen te steunen die zullen bijdragen aan het opbouwen van wederzijds vertrouwen tussen twee landen en impact hebben op de hele zuidelijke Kaukasus.”

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending