Verbind je met ons

Caribbean

Caribbean Export en Republic Bank breiden samenwerkings-MOU uit om Caribische bedrijven sterker te maken

DELEN:

gepubliceerd

on

Republic Bank Financial Holdings Limited en de Caribbean Export Development Agency hebben officieel een Memorandum of Understanding (MOU) verlengd, gericht op het versterken van de economische groei en het creëren van banen in de hele regio. Het historische MOU, dat oorspronkelijk in maart 2022 in Trinidad werd ondertekend, combineert de middelen en expertise van deze twee grote Caribische bedrijfsorganisaties om de mondiale concurrentiekracht van micro-, kleine en middelgrote ondernemingen (MSME’s) in CARIFORUM-staten te vergroten door middel van een verwijzing systeem. Door deze overeenkomst uit te breiden hebben beide entiteiten hun inzet hernieuwd om de handel regionaal en internationaal te stimuleren, terwijl ze MKB-bedrijven het broodnodige praktische advies, training en ondersteuning bieden over hoe ze toegang kunnen krijgen tot exportmarkten.

Executive Director of Caribbean Export, Deodat Maharaj, outlined the significant value of the ongoing strategic partnership. He said: “In today’s globalised and rapidly evolving business landscape, the importance of fostering robust public-private and private-private partnerships cannot be overstated. Collaborations like the one we’ve established with Republic Bank Financial Holdings Limited are pivotal in accelerating the growth of Caribbean businesses.

“These alliances facilitate knowledge sharing, resource pooling, and synergistic efforts that empower ourlocal entrepreneurs and SMEs to tap into the vast potential of international markets.”

Het ontsluiten van kansen voor Caribische bedrijven

The joint MOU unveils acomprehensive framework for continued cooperation and focuses on key areas that promise significant economic benefits for the region: Building Export Potential: CaribbeanExport will provide capacity-building programmes tailored to enhance the export potential of RFHL’s business customers, enabling local businesses to access international markets. Sustainable Private Sector Development:The MOU establishes an operational partnership aimed at fostering sustainable private sector growth and regional integration in the Caribbean. This partnership seeks to bolster economic resilience by supporting entrepreneurship and regional trade initiatives.

Mutual Promotion of Services: Both parties will work hand in hand to promote their respective services among theirclients, increasing awareness of their offerings and helping clients leverage abroader spectrum of resources. President and CEO of Republic Bank, Nigel Baptiste, explained the value of exporting goods and services for the Caribbean. He stated: “Serving markets beyond our borders and region hasnot only become increasingly possible, but it has also transformed into a businessimperative.”

Baptiste added: “Today’s localand regional businesses of all sizes – including SMEs – should be exploring theexpansion of export capacity as a progressive growth strategy. At Republic Bank, we seek to foster a mindset of exporting what we produce – whether goods,services, skills, or talent – to discover and satisfy demand in untappedmarkets, and positively impact the foreign currency earning capacity of theterritories in which we operate. With this MOU, Republic Bank and Caribbean Export are solidifying a meaningful partnership that paves the way for eligible businesses across the Caribbean region to benefit from inspiration, guidance,and support to become export ready.”

Fostering Regional Economic Growth Republic Bank, a leading Caribbean financial institution, and Caribbean Export, the regional trade and investment promotion agency, are dedicated to the ongoing development of Caribbean economies and equipping local businesses with the tools they need to learn,advance, and grow. The extended MOU signed by these two vital Caribbean business organisations is further testament to the unwavering commitment of Republic Bank and Caribbean Export to accelerating Caribbean MSME expansion and improving the region’s export capabilities.

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending