Verbind je met ons

Caribbean

Caribbean Investment Forum toont uitmuntend ondernemerschap tijdens de 'Survival of the Pitchest'-wedstrijd

DELEN:

gepubliceerd

on

Het Caribbean Investment Forum, een prestigieus jaarlijks evenement gewijd aan het bevorderen van economische groei en innovatie, was getuige van een spectaculaire demonstratie van ondernemersvermogen tijdens de wedstrijd 'Survival of the Pitchest', gehouden op 24 oktober. Dit evenement was een hoogtepunt van het forum en bood een platform voor startups uit het Caribisch gebied en daarbuiten om hun baanbrekende ideeën te pitchen en te strijden om prestigieuze prijzen. Caribbean Export Development Agency, de drijvende kracht achter het Caribbean Investment Forum, is verheugd te kunnen mededelen dat de wedstrijd maar liefst 155 inzendingen uit 18 verschillende landen heeft ontvangen.

De opmerkelijke opkomst demonstreert het toenemende enthousiasme en potentieel van startups in het Caribisch gebied en de bredere regio. Uit de getalenteerde sollicitanten werden zeven bedrijven geselecteerd om hun innovatieve ideeën en bedrijfsmodellen op het grote podium te presenteren. Deze beginnende ondernemers grepen de kans aan om hun creativiteit, toewijding en visie te laten zien, waardoor het een avond werd om nooit te vergeten.

De wedstrijd zou niet mogelijk zijn geweest zonder de genereuze steun van zijn sponsors, waaronder Draper Start Up House Caribbean, Access Accelerator Small Business Development Centre - The Bahamas, Invest Turks and Caicos Islands, de heer Zwede Hewitt, Virgin Atlantic en Caribbean Airlines. . Deze organisaties speelden een cruciale rol bij het tot een daverend succes maken van het evenement, en toonden hun inzet voor het bevorderen van ondernemerschap en innovatie.

"Het partnerschap van de SBDC met Caribbean Export heeft tot veel succesvolle initiatieven en programma's geleid, die teruggaan tot 2019. We zijn verheugd om samen te werken met Caribbean Export voor het Caribbean Investment Forum 2023, en onze sponsorverplichting is een bewijs van zo'n vruchtbare samenwerking partnerschap”, vertelt Samantha Rolle, uitvoerend directeur bij SBDC.

“Wat we zagen tijdens de ‘Survival of the Pitchest’-wedstrijd was slechts een momentopname van het stimuleren van micro-, kleine en middelgrote ondernemingen (MSME’s) die de regionale transformatie naar een gedurfd nieuw Caribisch gebied ondersteunen. We zijn onze partners bij het Caribisch gebied dankbaar Export, Draper Start Up House en Invest TCI voor het organiseren van een succesvol evenement en ik wil alle zeven finalisten feliciteren, vooral de top 7 van Rifbid, Limeade Bahamas en The Farmhouse Bistro. Ik hoop dat deze ondernemers hun winst blijven maken een positieve impact op de ontwikkeling en groei van MSME’s in het Caribisch gebied,” voegde Rolle eraan toe.

De 'Survival of the Pitchest'-wedstrijd omvatte een reeks prijzen, waaronder een geldprijs van $ 10,000 USD, samen met niet-geldelijke prijzen van Virgin Atlantic en Caribbean Airlines. Deze waardevolle prikkels voegden een extra laag spanning toe aan het evenement en motiveerden de deelnemers om hun beste pitches te geven. De resultaten van de competitiegebieden zijn als volgt: 1e plaats: Keeghan Patrick - Rifbid - Saint Lucia Rifbid is een AI-aangedreven inkoopplatform dat overheden en leveranciers met elkaar verbindt, het inkoopproces stroomlijnt en kortere betaalcycli mogelijk maakt. Keeghan Patrick's visionaire aanpak leverde hem de felbegeerde eerste plaats op. 2e plaats: Joshua Miller - Limeade Bahama's - De Bahama's De reis van Joshua Miller begon met een vader die zijn zoon leerde limeade te verkopen voor winst, wat er uiteindelijk toe leidde dat Limeade Bahama's een succesvolle groothandel werd die meer dan 100 winkels bedient.

Hun gevarieerde productlijn, inclusief alcoholische en niet-alcoholische opties, heeft een aanzienlijke impact gehad. 3e plaats: Romero Dorsette - The FarmHouse Bistro - De Bahama's De FarmHouse Bistro, onder leiding van Romero Dorsette, combineert de charme van een boerderij met een eigentijdse eetervaring.

advertentie

Hun inzet voor de ‘van boer tot bord’-beweging, duurzaamheid en culinair vakmanschap heeft hen een welverdiende plek in de top drie opgeleverd. Natasha Walcott, Senior Advisor for Competitiveness and Export Promotion bij Caribbean Export, uitte haar enthousiasme voor het snelgroeiende startup-ecosysteem in het Caribisch gebied en zei: "Caribbean Export is blij haar rol te kunnen spelen in het snelgroeiende startup-ecosysteem in het Caribisch gebied. Wij werken met MSME's in de hele regio, en we erkennen de uitdagingen waarmee zij worden geconfronteerd bij het opzetten en uitbreiden van hun bedrijf."

Walcott feliciteerde vervolgens alle finalisten en winnaars van harte en erkende de onschatbare steun van de sponsors van het evenement. Ze zei: "Caribbean Export had dit niet kunnen doen zonder de niet aflatende steun van sponsors, waaronder het Small Business Development Center Bahamas, Invest Turks and Caicos Islands, Zwede Hewitt, Virgin Atlantic en Caribbean Airlines."

De wedstrijd 'Survival of the Pitchest' op het Caribbean Investment Forum onderstreept het engagement van de regio op het gebied van innovatie, ondernemerschap en economische groei. Terwijl startende en innovatieve ideeën blijven floreren, blijft het Caribbean Investment Forum een ​​baken van kansen en succes. Voor meer informatie kunt u terecht op de De officiële website van het Caribbean Investment Forum.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.
advertentie

Trending