Nog steeds geconfronteerd met dreiging van economische boycot maatregelen van de EU als gevolg van nederzettingenbeleid, Israël trys om het minder afhankelijk zijn van de Europese markt

IsraëlDoor Yossi Lempkowicz

De EU is nu Israël de grootste import en export markt en is goed voor ongeveer een derde van de totale handel van Israël. In 2012, 35% van de Israëlische invoer is afkomstig uit de EU, terwijl 27% van de Israëlische export gaat naar de EU. Op zondag (18 mei), de Israëlische regering keurde een driejarig plan om de economische banden te versterken met minstens vijf Latijns-Amerikaanse landen. Bovendien is Israël ook op zoek naar de economische banden met Azië te versterken, de nadruk te leggen op het bevorderen van de bilaterale handel met India, China, Japan en andere Aziatische landen.

Israël is op zoek om zijn exportdoelstellingen te variëren en zijn economische immuniteit tegen schommelingen op de wereldmarkten te vergroten. In Zuid-Amerika richt het plan van Israël zich op Costa Rica en de vier landen die deel uitmaken van de Pacific Alliance - Columbia, Mexico, Chili en Peru. Deze vijf landen hebben een gecombineerd BBP van meer dan $ 3 biljoen en vormen 40% van het BBP van Latijns-Amerika.

"We zijn het maken van een zeer geconcentreerde en gerichte inspanning om onze markten te variëren, van onze vorige afhankelijkheid van de Europese markt, om de groeiende Aziatische en Latijns-Amerikaanse markten, waarin Israël nodig heeft om een ​​klein marktaandeel te nemen en zorgen voor groei, werkgelegenheid en maatschappelijk welzijn in de staat Israël, "de Israëlische premier Benjamin Netanyahu zei zondag in de wekelijkse ministerraad.

“Dit is een strategische en - denk ik - een veelbelovende inspanning. Het is al begonnen om resultaten te laten zien en zal dat blijven doen. Ik zou willen dat alle ministers, ieder op zijn of haar eigen vakgebied, om deze belangrijke inspanning aan te sluiten “, aldus Netanyahu.

Over het geheel genomen in 2013, uitgevoerde goederen van Israël waren ter waarde van $ 66.58 miljard over de hele wereld. Maar slechts 2%, een bedrag ter waarde van $ 1b., Ging naar de Pacific Alliance staten. De Pacific Alliance is de zesde grootste economie in de wereld. 26% van de buitenlandse investeringen in Latijns-Amerika, meer dan $ 70b., Gaat naar deze landen.

Volgens het kabinet van de Israëlische minister-president, de Israëlische technologie en haar expertise in infrastructuur, landbouw en wetenschap in de hoge vraag in Latijns-Amerika. MO gezegd.

Terwijl de EU een "speciale geprivilegieerd partnerschap" aan Israël en de Palestijnen met een "ongekend pakket van economische en politieke steun" in het kader van een vredesovereenkomst beloofd, de recente instorting van de gesprekken tussen de twee partijen, Israël vreest dat de EU zou hervatten om Israël onder druk te zetten op het nederzettingenbeleid en zou besluiten om de invoer van goederen die in Judea en Samaria (de Westelijke Jordaanoever) te beperken.

"Ik zou Israël aan te moedigen om de export naar China en India in plaats van de EU te vergroten", zegt Oded Eran, een voormalige Israëlische ambassadeur bij de EU, vertelde een groep journalisten een bezoek aan Israël met de Europa-Israël Press Association (EIPA).

"India wil zijn samenwerking met Israël te verdiepen zonder enige koppeling aan de Palestijnse kwestie," benadrukte hij. Tijdens hun bijeenkomst vorige week in Brussel, ministers van Buitenlandse Zaken van de EU een verklaring afgelegd over de ineenstorting van de Israëlisch-Palestijnse onderhandelingen waarin ze riep Israël op "unilaterale actie die verder vredesinspanningen kan ondermijnen en de levensvatbaarheid van een twee-staten-oplossing te voorkomen" , met vermelding van met name de "voortdurende uitbreiding van de nederzettingen".

In een verkapte bedreiging voegde de verklaring: "De Europese Unie zal nauwlettend blijven toezien op de situatie en de bredere implicaties, en zal dienovereenkomstig te handelen."

Comments

Facebook reacties

Tags: , , , , , , , , , , ,

Categorie: Een voorpagina, China, EU, Indië, Israël, Japan, Politiek, Handel, Handelsovereenkomsten, Wereld

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *