Verbind je met ons

Economie

De Commissie is medeorganisator van het EU-belastingsymposium 2023

DELEN:

gepubliceerd

on

Op 24 en 25 oktober zullen het Europees Parlement en de Europese Commissie samen de 2023-editie van het EU Tax Symposium organiseren, met als thema ‘De toekomst van de belastingheffing in de EU: uitdagingen in het verschiet en veranderingen nodig". 

Het EU Tax Symposium zal een gelegenheid bieden om na te denken over de manier waarop het belastingbeleid het beste het hoofd kan bieden aan de talrijke beleidsuitdagingen waarmee Europa wordt geconfronteerd, met het oog op het waarborgen van eerlijke, efficiënte en duurzame belastingheffing in de komende decennia. In die zin wil het evenement een breed debat stimuleren over de toekomst van onze belastingstelsels en de belastingmix die nodig is om onze doelen te bereiken. De discussies zullen een breed scala aan onderwerpen bestrijken, waaronder onderwerpen die verband houden met bedrijfsbelasting, belasting over de toegevoegde waarde (btw), gedragsbelastingen, inkomstenbelasting en vermogensbelasting. Het symposium zal ook helpen richting te geven aan de toekomstige beleidsvorming van de EU.

Sprekers en panelleden zijn onder meer uitvoerend vicevoorzitter van de Commissie Valdis Dombrovskis; Commissaris Paulo Gentiloni;Voorzitter van de FISC-subcommissie van het Europees Parlement Paul Tang, lid van het EP; Spaanse eerste vicepremier en minister van Economie en Digitalisering Nadia Calviño; Belgische minister van Financiën Vincent Van Peteghem; Italiaanse vice-minister van Financiën Maurizio Leo; Spaanse staatssecretaris Jesús Gascón Catalán; Secretaris-generaal van de OESO Mathias Cormann; en algemeen directeur van het IMF Kristalina Georgieva.

U kunt het volledige programma bekijken en het live verloop bekijken hier.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending