Verbind je met ons

Europese Commissie

Executive Vice President Dombrovskis reist naar India voor de G20 Trade and Investment-bijeenkomst

DELEN:

gepubliceerd

on

Uitvoerend vicevoorzitter en commissaris voor Handel, Valdis Dombrovskis (foto), reist van 22 augustus tot en met 27 augustus naar India om de G20-bijeenkomst van de ministers van Handel en Investeringen in Jaipur bij te wonen, en om samen met Piyush Goyal, de Indiase minister van Handel en Industrie, de EU-India High-Level Dialogue on Trade & Investment voor te zitten , in Delhi.

Tijdens zijn bezoek zal hij ook een ontmoeting hebben met Nirmala Sitharaman, de Indiase minister van Financiën, voor besprekingen over de betrekkingen van de EU met India. Over het geheel genomen streeft de EU ernaar de banden met India te verdiepen en werkt zij daartoe met onderhandelingen over drie ambitieuze overeenkomsten: een vrijhandelsovereenkomst, een investeringsbeschermingsovereenkomst en een overeenkomst inzake geografische aanduidingen.

Nauwere samenwerking tussen de EU en India wordt gesymboliseerd door de parallelle betrokkenheid bij de Handels- en Technologieraad. Tijdens zijn reis naar India Executive Vice-President Dombrovskis zal ook deelnemen aan een bijeenkomst met European Business, gezamenlijk georganiseerd door de EU-delegatie en taskforce voor de oprichting van een Federation of European Business in India (FEBI).

De belangrijkste thema's van de G20-bijeenkomst in Jaipur, die woensdag begint, zijn multilaterale handel voor mondiale groei en welvaart, inclusieve en veerkrachtige handel, toeleveringsketens en het benutten van technologie voor papierloze handel.

In de marge van het evenement, Executive Vice-President Dombrovskis zal ook de gelegenheid krijgen voor bilaterale ontmoetingen, onder meer met Mary Ng, de Canadese minister van Handel; Katherine Tai, handelsvertegenwoordiger van de Verenigde Staten; Ömer Bolat, Turkse minister van Handel; Zulkifli Hasan, Indonesische minister van Handel; en Yasutoshi Nishimura, de Japanse minister van Economie, Handel en Industrie.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending