Verbind je met ons

Europese Commissie

De Commissie geeft toestemming voor de oprichting van een joint venture door Samskip Holding, Duisburg Hafen en TX Logistik

DELEN:

gepubliceerd

on

The European Commission has approved, under the EU Merger Regulation, the creation of a joint venture by Samskip Holding B.V. (‘Samskip’) of the Netherlands, Duisburg Hafen AG (‘Duisport’) and TX Logistik AG (‘TX LogistiK’), both of Germany.

De gezamenlijke onderneming will operate the bi-modal rail/road terminal located in Krefeld-Uerdingen, Duisburg (‘Ziel Terminal’). Samskip is een wereldwijd logistiek bedrijf dat transport en aanverwante diensten aanbiedt over land, over zee, per spoor en door de lucht. Duisport is de eigenaar van de Ziel Terminal en beheert momenteel de haven van Duisburg en andere terminals binnen een straal van 200 km van Ziel Terminal. TX Logistiek is een spoorlogistiek bedrijf actief in Europa.

De Commissie kwam tot de conclusie dat de voorgenomen overname geen mededingingsbezwaren zou opleveren, vanwege de beperkte impact ervan op de markt. De transactie werd onderzocht in het kader van de vereenvoudigde toetsingsprocedure voor concentraties.

Meer informatie is beschikbaar op de website van de Commissie concurrentie website, in de publieke case register onder zaaknummer M.11065.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending