Verbind je met ons

Europese Commissie

De Commissie keurt een Tsjechisch plan van 800 miljoen euro goed ter ondersteuning van bedrijven die worden geconfronteerd met hogere energiekosten in de context van de Russische oorlog tegen Oekraïne

DELEN:

gepubliceerd

on

The European Commission has approved an approximately €800 million (CZK 19 billion) Czech scheme to support companies affected by increased energy costs in the context of Russia’s war against Ukraine. The scheme was approved under the State aid Tijdelijk Crisis- en Transitiekader.

Volgens de regeling zal de steun de vorm aannemen van directe subsidies ter dekking van de extra kosten als gevolg van uitzonderlijke prijsstijgingen voor aardgas en elektriciteit die zijn opgetekend in de subsidiabele periode, met name van 1 januari 2023 tot en met 31 december 2023, vergeleken met de periode van 1 januari 2021 tot en met 31 december 2021. De maatregel staat open voor grote bedrijven in alle sectoren.

De Commissie heeft geconcludeerd dat de Tsjechische regeling noodzakelijk, passend en evenredig is om een ​​ernstige verstoring in de economie van een lidstaat op te heffen, in overeenstemming met artikel 107, lid 3, onder b), VWEU en de voorwaarden die zijn vastgelegd in het tijdelijke crisis- en transitiekader . Op basis hiervan heeft de Commissie de steunmaatregel goedgekeurd op grond van de EU-staatssteunregels.

Uitvoerend vicepresident Margrethe Vestager, verantwoordelijk voor het mededingingsbeleid, zei: “Deze regeling van €800 miljoen zal Tsjechië helpen grote bedrijven te compenseren voor hun hogere gas- en elektriciteitskosten in de context van de huidige energiecrisis. Tegelijkertijd zorgt het ervoor dat concurrentieverstoringen tot een minimum worden beperkt.”

Een persbericht is beschikbaar online.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending