Verbind je met ons

Interpol

Vermeende Azima-hacker gearresteerd in Londen

DELEN:

gepubliceerd

on

Gisteren kwam er nieuws over Amit Forlit, een vermeende hacker die door de Verenigde Staten werd gezocht op grond van drie aanklachten: één aanklacht wegens samenzwering om computerhacking te plegen, één aanklacht wegens samenzwering om telegrafische fraude te plegen en één aanklacht wegens draadfraude. Hij werd in Londen gearresteerd op basis van een Interpol Red Notice terwijl hij probeerde naar Israël te reizen, en op donderdag 2 mei vond een uitleveringshoorzitting plaats bij de Westminster Magistrates' Court.

De strafrechtelijke aanklacht tegen Forlit concentreert zich op een “cyberspionagecampagne namens een onbekend Amerikaans PR-bedrijf”, en de “Amerikaanse beschuldigingen omvatten onder meer dat een niet nader genoemd in Washington gevestigd PR- en lobbybedrijf een van Forlits bedrijven 16 miljoen pond ($ 20 miljoen) heeft betaald.” om inlichtingen te verzamelen met betrekking tot de Argentijnse schuldencrisis'', aldus De berichtgeving van Reuters van de hoorzitting. Reuters verklaarde dat de “rechter oordeelde dat de poging om Forlit door de Verenigde Staten uit te leveren niet kon doorgaan omdat hij niet binnen de door de Britse uitleveringswet vereiste termijn voor de rechtbank was verschenen”. Dechert LLP vertegenwoordigde Elliot Management en dochteronderneming NML Capital met betrekking tot de Argentijnse schuldencrisis, waardoor in april 2016 een regeling werd bereikt

Naast de strafrechtelijke aanklachten tegen hem wordt Forlit ook geconfronteerd met een Amerikaanse civiele claim van de Amerikaanse luchtvaartondernemer Farhad Azima, waarin hij wordt beschuldigd van betrokkenheid bij een vermeende mondiale hacking-samenzwering, waarbij het grote internationale advocatenkantoor Dechert LLP en hun in ongenade gevallen voormalig hoofd van de witteboordenafdeling erbij betrokken zijn. misdaad Neil Gerard. Forlit zou betrokken zijn geweest bij de zeer controversiële “meineedschool” in het Moosegg Hotel, Zwitserland, waar het valse verhaal rond hoe de samenzweerders in het bezit kwamen van de gegevens van de heer Azima werd opgelost en een “schijnproces” werd gevoerd om de betrokkenen te verzekeren waren volledig voorbereid.

In een Claim van de Racketeer Influenced and Corrupt Organizations Act (RICO). Tegen Forlit, Dechert LLP en andere vermeende samenzweerders beweert de heer Azima dat Forlit, “handelend op aanwijzing van Gerrard en andere leden van de Enterprise”, “het hacken en diefstal van privé-e-mails heeft georkestreerd, en vervolgens de Enterprise heeft geholpen bij het verdoezelen van dergelijke gedrag door middel van het belemmeren van gerechtelijke procedures in de VS”. Forlit zou ook twee van zijn bedrijven, Insight en SDC-Gadot, hebben gebruikt "om geld van en naar de VS te ontvangen en over te maken om de hackoperaties en de obstructie van de rechtsgang van de Enterprise te betalen en te promoten".

Forlit speelde naar verluidt een centrale rol in de hele onderneming, zowel bij het naar verluidt orkestreren van het hacken als bij het bedenken van een strategie voor het gebruik hiervan ter bevordering van de samenzwering: “Forlit nam deel aan bijeenkomsten in New York met de RICO Conspirators waarin zij het gebruik van de gehackte gegevens en het verspreiden van valse verklaringen bij Amerikaanse en Britse rechtbanken en bij Amerikaanse wetshandhavingsinstanties in dienst van het doel van de Enterprise om reputatieschade en proceskosten aan Azima toe te brengen”.

“Forlit heeft tussen 2015 en 2020 minstens tien keer een ontmoeting gehad met Gerrard, onder meer op het kantoor van Dechert in New York.” Daarnaast beweert de RICO-claim dat Forlit een ontmoeting had gehad met Gerrard en andere samenzweerders op Cyprus om een ​​vals dekmantelverhaal op te stellen dat in oktober 2018 en november 2018 als getuigenis voor de rechtbank in de VS en het VK zou worden ingezet, voordat hij hier verder op inging. Mei 2019 tijdens een bijeenkomst in het kantoor van Dechert in Londen. Forlit zou ook aanwezig zijn geweest bij de bijeenkomst van december 2019 “Meineedschool” bijeenkomst in het Moosegg Hotel in Zwitserland, waar hij zou hebben deelgenomen aan een ‘nepproces’ waarbij sommigen van hen valse getuigenissen aflegden in de Britse procedure. Een aantal van degenen die valse getuigenissen hebben afgelegd, waaronder Stuart Page en Majdi Halabi, hebben sindsdien toegegeven dat hun getuigenis vals was.

advertentie

Een andere onderzoeker in de samenzwering, Stuart Page, “betaalde Forlit tussen oktober 250,000 en mei 2017 ongeveer $ 2020 per maand”. Page heeft “betalingen aan Forlit en zijn bedrijven bevestigd voor het hacken en het opstellen van de Hacking Reports en ander obstructief gedrag, waaronder bijvoorbeeld het bieden van “beveiliging” voor de meineedschool in het Moosegg Hotel”.

De claim beweert dat Forlit iets minder dan $ 100,000 heeft betaald aan het bedrijf van Aviram Azari. Azari, een beruchte hacker, bekende in 2022 in New York schuldig te zijn aan een aanklacht waarin hij werd beschuldigd van ‘samenzwering om computerhacking te plegen, een samenzwering om telegrafische fraude te plegen, telegrafische fraude en verergerde identiteitsdiefstal op basis van beschuldigingen dat hij met succes toegang had gekregen tot privé-e-mail. accounts door het gebruik van phishing-e-mails”. Forlit heeft ook geld overgemaakt naar een bedrijf dat eigendom is van Rafi Pridan, die “in Israël tweemaal is aangeklaagd wegens illegaal afluisteren”.

De RICO-claim beweert verder dat Gerrard “wist en de bedoeling had dat Page hackers zou inschakelen, zoals Forlit en degenen die door hem waren ingeschakeld, om hun instructies uit te voeren, omdat Page hen al jaren regelmatig had voorzien van hackrapporten die informatie bevatten die duidelijk door hacking was verkregen. ”, en dat 'op 19 juli 2022 Dechert en Gerrard toegaven dat “Mr. Gerrard wist in of rond februari 2020 dat de heer Forlit werkzaamheden uitvoerde voor de heer Page en dat de heer Page als gevolg daarvan 'toegang' had tot de diensten van de heer Forlit.''

Forlit zou ook betrokken zijn geweest bij het hacken van de wettelijke vertegenwoordigers van Karam Al Sadeq, die beweerde dat de heer Gerrard en Dechert betrokken waren bij uitgebreide schendingen van zijn mensenrechten, waaronder marteling. “In april of mei 2020 produceerde Forlit, in reactie op eerdere instructies van Gerrard en Handjani, een hackrapport over de bron van de procesfinanciering voor Azima en Al Sadeq. Op grond van informatie en overtuiging bevatte het rapport informatie verkregen door middel van hacking”.

De zaak van de heer Azima werd tot voor kort ook bij de Engelse rechtbanken behandeld. De heer Azima heeft in Groot-Brittannië een tegenvordering ingesteld tegen het staatsinvesteringsfonds Ras Al Khaimah Investment Authority (RAKIA) van de VAE, de onderliggende cliënt van Dechert LLP en de andere vermeende samenzweerders, omdat het zijn privégegevens had gehackt en verspreid. De heer Azima verloor het oorspronkelijke proces in mei 2020. Nadat er echter verder bewijs was gevonden dat RAKIA in verband bracht met het hacken van zijn gegevens, en een aantal van de vermeende samenzweerders vervolgens bewijsmateriaal hadden aangevoerd dat de argumenten van RAKIA in het eerste proces ondermijnde, werd bevolen dat er een nieuw proces zijn tegen zijn hack-tegenvordering.

In juni 2022, na een vernietigend oordeel over de daden van de heer Gerrard en Dechert LLP in een apart gevalRAKIA ontvluchtte de jurisdictie en trok zich terug uit de procedure, waarbij hij de schuld voor het hacken bij de voeten legde van de heer Gerrard en degenen die door hem waren geïnstrueerd, beschreven als “oneerlijke en gewetenloze externe adviseurs”. In november 2022 verleende de heer Justice Michael Green toestemming aan de heer Azima om een ​​aanvullende tegenvordering in te stellen tegen RAKIA, waarbij hij verzocht om een ​​bevel tot vernietiging van de door hem verkregen vonnissen en bevelen van het Hooggerechtshof en het Hof van Beroep, op grond van het feit dat deze waren verkregen door fraude.

In januari 2024 deed Dechert LLP een aanbod om het Britse deel van haar geschil met de heer Azima te schikken, dat hij accepteerde. Dechert zal de heer Azima een bedrag van maximaal $ 15 miljoen betalen. Na de schikking van Dechert kwam er een rechtbank De bestelling is geplaatst op 25 maart 2024 het vernietigen van alle vonnissen tegen de Amerikaanse luchtvaartondernemer Farhad Azima, omdat deze 'verkregen zijn door hacking en fraude'.

Het bevel tot vernietiging van de Engelse vonnissen en bevelen tegen de heer Azima kunt u hier vinden: https://web.tresorit.com/l/mwtIP#P6bIBzhE39G9wpM2bbFB5w

De RICO-claim van de heer Azima wordt ingediend bij de rechtbank van het zuidelijke district van New York, zaak 1:22-cv-08728-PGG. De zaak betreft Farhad Azima, ALG Transportation, Inc., Main 3260 LLC, FFV W39 LLC, en FFV Development LLC v. Dechert LLP, David Neil Gerrard, David Graham Hughes, Nicholas Del Rosso, Vital Management Services, Inc., Amit Forlit , Insight Analysis and Research LLC, SDC-Gadot LLC, Amir Handjani, Andrew Frank en Karv Communications. De bewering is hier te vinden: https://web.tresorit.com/l/AOv2k#lqTnFq-2cep46uVDkODUUw

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending