Verbind je met ons

EU

Voormalig hoofd van de Israëlische Shin Bet wordt de nieuwe voorzitter van de delegatie voor de betrekkingen met het Europees Parlement

DELEN:

gepubliceerd

on

JaakovPeriDoor Yossi Lempkowicz, Europe Israel Press Association (EIPA)

Een voormalig hoofd van de Israëlische Algemene Veiligheidsdienst (Shin Bet), Yaakov Peri (foto), is de nieuwe voorzitter geworden van de Knesset-delegatie voor de betrekkingen met het Europees Parlement.

De 71-jarige Peri, lid van het Israëlische parlement voor de centristische partij Yesh Atid, sloot zich vóór de verkiezingen van 2013 aan bij deze partij. Hij werd verkozen, waarna hij werd benoemd tot minister van Wetenschap, Technologie en Ruimtevaart in de regering onder leiding van Benjamin Netanyahu, een functie die hij bekleedde tot zijn aftreden in december 2014.

Hij werd na de verkiezingen van maart 2015 herkozen in de Knesset, maar zijn partij zit nu in de oppositie.

Peri leidde Shin Bet tussen 1988 en 1994, waarna hij de zakenwereld betrad. Van 1995-2003 was hij CEO van Cellcom Israel.

Een delegatie van leden van het Europees Parlement, tijdens een bezoek aan Israël, georganiseerd door Europe Israel Public Affairs (EIPA), had vorige week een ontmoeting met Peri in Jeruzalem. Tot de delegatie behoorde het Italiaanse Europarlementariër Fulvio Martusciello, voorzitter van de delegatie van het Europees Parlement voor de betrekkingen met Israël.

“Ik zal mijn uiterste best doen om de bilaterale betrekkingen te versterken en een uitgesproken stem naar het Europees Parlement te brengen. Ik kijk ernaar uit om met Europarlementariër Fulvio Martusciello samen te werken aan veel kwesties die te maken hebben met de betrekkingen tussen de EU en Israël”, vertelde Peri, die de delegatie in Israël in november zal ontvangen, aan zijn collega.

advertentie

Als minister van Wetenschap, Technologie en Ruimte tekende Yaakov Peri vorig jaar een belangrijke overeenkomst met de Europese Unie, waardoor Israël kon deelnemen aan het vlaggenschipprogramma voor onderzoek en innovatie van 80 miljard euro, bekend als Horizon 2020.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending