Verbind je met ons

European Space Agency

ESA bevestigt zomerlancering voor Ariane 6

DELEN:

gepubliceerd

on

De eerste volledige testlancering voor de geheel nieuwe Ariane 6-raket zal dit jaar plaatsvinden tussen 15 juni en 31 juli. De European Space Agency (ESA) heeft een gezamenlijk rapport uitgebracht van de Launcher Task Force over de voortgang tot nu toe en haar planning voor de toekomst, terwijl zij zich voorbereiden op de zomertestlancering voor Ariane 6. De Task Force bestaat uit ESA zelf en de CNES Space Agency (ESA). Agency, Arianespace en de Ariane Group, waartoe ook de motorfabrikanten behoren.

ESA zegt: “De gecombineerde testfase met drijfgassen is voorbij. Er zijn geen aanvullende tests nodig op het Ariane 6-vluchtmodel. We liggen op koers voor de eerste lancering. Op weg naar de eerste vlucht van de Ariane 6 zijn deze mijlpalen bereikt sinds de laatste gezamenlijke update.”

Afgelopen testfasen:

· 30 januari 2024: Loskoppelingen van brandstofleidingen en navelstrengen, Kourou, Frans-Guyana
· 30 januari 2024: HFT-4 ​​testrapport voor het afvuren van de bovenste trap, Lampoldshausen, Duitsland

ESA voegt hieraan toe: “Er zijn nog steeds technische onderzoeken gaande met betrekking tot het afbreken van de test die plaatsvond na twee minuten van de hot-fire-test in de bovenste fase van de Vinci-motor (HFT-4) die op 7 december 2023 werd uitgevoerd. Gebaseerd op de resultaten van de analyse uitgevoerd, kunnen we bevestigen dat de lanceringsperiode voor de inaugurele vlucht van de Ariane 6 ongewijzigd blijft.”

Verdere fasen

De gecombineerde testcampagne wordt voortgezet met demontagewerkzaamheden. Dit zal de mogelijkheid valideren om de lanceerinrichting te demonteren in het geval dat afwijkingen een verandering van de fase van de raket op het lanceerplatform vereisen. Deze operaties omvatten:

advertentie

· Gecombineerde testlanceerder-demontage (CTLD) die nodig is voor de voorbereiding van het lanceerplatform voor de inaugurele vluchtcampagne;
· Dummy Payload Demontagetest die zal worden uitgevoerd in de Hall d'Encapsulation (HE) die deel uitmaakt van de Batiment Assemblage Final (BAF).
· Februari: De etappes voor de eerste Ariane 6-vlucht verlaten Europa en arriveren per Canopée-schip in Frans-Guyana

Er zal rond midden winter een tweede testvlucht plaatsvinden vóór de introductie van commerciële vluchten in 2025.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending