Verbind je met ons

EU

Kamall: 'Luister goed, je hoort het geluid van een blikje dat verderop op de weg wordt getrapt'

DELEN:

gepubliceerd

on

Syed KamallIn reactie op het nieuws dat de onderhandelingen overeenstemming hebben bereikt over maatregelen die het openen van onderhandelingen over een nieuwe reddingsoperatie voor Griekenland mogelijk zullen maken, zegt Syed Kamall, fractieleider van de Europese Conservatieven en Hervormers. (foto) zei: “Als je goed luistert, hoor je het geluid van dat blikje dat iets verderop op de weg wordt geschopt.

“Het Griekse parlement moet nu stemmen over een pakket dat veel strenger is dan het pakket dat een week geleden door het Griekse volk werd verworpen. Het Griekse volk zal zich vanochtend op zijn hoofd krabben met de vraag waarom het zich druk maakte over de capriolen van de afgelopen weken.

“Ook al springt het Griekse parlement door alle hoepels heen, het beste waar het op kan hopen is nog een dure pleister. Landen die zelf met bezuinigingen te maken hebben, vragen zich terecht af hoe lang ze de rekening nog moeten betalen.

“De kern van deze crisis is een totaal gebrek aan eerlijkheid van veel Europese leiders. Tsipras heeft zijn volk verteld dat ze de bezuinigingen kunnen beëindigen terwijl ze in de euro blijven. Merkel zal haar belastingbetalers dat niet vertellen in een muntunie met zulke uiteenlopende economieën ze zullen niet alleen reddingsoperaties moeten betalen, maar ook fiscale overdrachten.

“De eurozone en de nationale democratie zijn nu uiteenlopende concepten geworden. Misschien was dat wat de grondleggers ervan wilden, maar de prijs die daarvoor betaald wordt is extreem hoog.”

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending