Verbind je met ons

Kazachstan

Minister van Transport van Kazachstan: Onze transportstrategie boekt vooruitgang in samenwerking met mondiale partners

DELEN:

gepubliceerd

on

Sinds zijn onafhankelijkheid heeft Kazachstan grote inspanningen geleverd om zijn transport- en doorvoerpotentieel te ontwikkelen en de transportcorridors te moderniseren, door de afgelopen vijftien jaar ruim 15 miljard dollar voor deze doeleinden uit te trekken.

Tegenwoordig is onze transportsector een gebied van winstgevende investeringen. De kortste routes van Europa naar Centraal-Azië, China en Zuidoost-Azië lopen door ons land. We hebben een netwerk gevormd van efficiënte transcontinentale corridors en routes.

TITR, of de Middle Corridor, is een logistieke oplossing die de transitstromen tussen Europa, Centraal-Azië en China met elkaar verbindt. De route kan een continentale brug worden tussen de grootste markten, waardoor de tijd van het vrachtverkeer kan worden gehalveerd en de transportkosten aanzienlijk kunnen worden verlaagd.

In 2022 en negen maanden van 2023 is het vrachtvolume verdubbeld.

We werken samen met onze buren en partners in de regio om de tarieven op de corridor te reguleren. Vandaag hebben we de tarieven voor containervervoer op de route al vastgelegd. We zijn van plan deze te stabiliseren en voor ten minste vijf jaar vast te stellen.

In oktober ondertekenden de Kazachse, Georgische en Azerbeidzjaanse spoorwegen in oktober een overeenkomst over de oprichting van een joint venture op pariteitsbasis om de kwaliteit van de dienstverlening op de Middencorridor te verbeteren.

De uitbreiding van Vereniging TITR maakt het mogelijk de corridoraanpak langs het traject effectiever te bevorderen.

Tegen het einde van het jaar moeten de procedures voor aansluiting bij de Oostenrijkse spoorwegvervoerders en andere vrachtvervoerders uit Duitsland afgerond zijn.

Litouwen, Letland, Estland en Hongarije toonden ook belangstelling om lid te worden van de vereniging. Mijn ontmoetingen met de Europese commissarissen Adina Valean en Maros Ševčovič en EBRD-president Odina Renaud-Basso in Brussel hielpen bij het schetsen van nieuwe horizonten voor praktisch partnerschap.

Tegenwoordig werken we ook samen met grote Europese bedrijven als Maersk, Alstom, DB Engineering, HHLA, Stadler, Jan De Nul en MSC.

Na het bezoek van president Tokajev aan de VS in september 2023 tekenden we een overeenkomst van $1 miljard met het Amerikaanse WABTEC, een wereldwijde leverancier van technologie en digitale oplossingen voor het spoorvervoer.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending