Verbind je met ons

Kazachstan

President Tokajev verwelkomt de Franse president in Astana

DELEN:

gepubliceerd

on

President Tokajev onderstreepte de historische betekenis van het bezoek van Macron, dat een extra impuls zou geven aan de dynamisch ontwikkelende samenwerking tussen de landen.

Hij benadrukte de positie van Frankrijk als de belangrijkste en vertrouwde partner van Kazachstan in de Europese Unie en een van de belangrijkste investeerders in de Kazachse economie.

President Macron bedankte Tokajev voor de uitnodiging en wekte de hoop dat dit bezoek hen in staat zou stellen vooruitgang te boeken op het gebied van cruciale internationale onderwerpen en hun inzet voor het Handvest van de Verenigde Naties en de daarin vastgelegde beginselen van territoriale integriteit en nationale soevereiniteit te herhalen.

Macron maakte melding van substantiële contracten die zijn ondertekend om de strategische en economische betrekkingen tussen Kazachstan en Frankrijk te bevorderen.

De presidenten concentreerden zich op het versterken van de politieke dialoog en het verdiepen van de samenwerking op het gebied van handel, economie, investeringen, energie, transport, logistiek en cultureel-humanitaire domeinen. en bespraken belangrijke bilaterale kwesties en wisselden van gedachten over de huidige internationale en regionale agenda's.
Lees meer over de Kazachse en Franse gezamenlijke verklaring over strategische mineralen

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending