Verbind je met ons

Gezondheid

De WHO gaat 1.8 miljoen dollar uittrekken voor de gezondheidszorg in Kazachstan

DELEN:

gepubliceerd

on

We gebruiken uw aanmelding om inhoud aan te bieden op manieren waarmee u heeft ingestemd en om ons begrip van u te verbeteren. U kunt zich op elk moment afmelden.

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) zal 1.8 miljoen dollar vrijmaken voor de ontwikkeling van de gezondheidszorg in Kazachstan, conform een ​​tweejarige samenwerkingsovereenkomst die is ondertekend tussen het Kazachse ministerie van Volksgezondheid en het Europese bureau van de WHO tijdens de 73e zitting van het Regionaal Comité voor Europa van de WHO op 25 oktober in Astana. Volgens de Kazachse minister van Volksgezondheid Azhar Giniyat zullen de fondsen bestemd zijn voor het bieden van deskundige, methodologische en technische ondersteuning om de capaciteit van medische professionals te vergroten, de gezondheid van moeders, pasgeborenen, kinderen en adolescenten te beschermen, kanker en niet-overdraagbare ziekten te bestrijden, HIV, AIDS en tuberculose.

De financiering zal ook worden gebruikt voor het opleiden van medisch personeel en het voeren van publieke informatiecampagnes, onder andere op het gebied van de gezondheidszorg. Giniyat wees op het belang van de recente Mondiale Conferentie over Eerstelijnsgezondheidszorg, die de noodzaak aan de orde stelde van meer investeringen in het uitbreiden van essentiële eerstelijnsgezondheidszorgdiensten om eerlijke toegang tot medische zorg voor burgers te garanderen. Hans Kluge, regionaal directeur van de WHO voor Europa, prees het voorstel van president Kassym-Jomart Tokayev om een ​​coalitie van bevriende landen op het gebied van de eerstelijnsgezondheidszorg op te richten, aangezien veel landen niet over de juiste managementvaardigheden op dit gebied beschikken.

“De landen met een hoog niveau van primaire gezondheidszorg hebben de beste resultaten laten zien in het beschermen van de bevolking sinds de COVID-19-pandemie”, zei hij, waarbij hij opmerkte dat het initiatief van de president volgend jaar zal worden besproken tijdens een bijeenkomst van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Kluge had grote waardering voor de mate van digitalisering van de gezondheidszorg in Kazachstan, die helpt bij het aanpakken van personeelstekorten in de sector. Hij benadrukte ook het belang van het opnemen van psychologen in teams in de eerstelijnsgezondheidszorg, waarbij hij de geestelijke gezondheidszorg erkent als een “nieuwe mondiale pandemie”.

Kluge herhaalde het belang van vaccinatie in het geval van een mogelijke herhaling van de coronaviruspandemie, en moedigde landen aan om vaccins te delen en uit te wisselen. Hij herhaalde de woorden van Tokajev dat de WHO de enige instantie is die mondiale volksgezondheidsvraagstukken coördineert, waarmee hij zijn vertrouwen uitdrukt in een betere paraatheid voor eventuele mondiale epidemieën in de toekomst.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending