Verbind je met ons

coronavirus

COVID-19: De Commissie geeft toestemming voor het derde aangepaste vaccin voor de najaarsvaccinatiecampagnes van de lidstaten

DELEN:

gepubliceerd

on

We gebruiken uw aanmelding om inhoud aan te bieden op manieren waarmee u heeft ingestemd en om ons begrip van u te verbeteren. U kunt zich op elk moment afmelden.

De Commissie heeft toestemming gegeven voor het aan Nuvaxovid XBB.1.5 aangepaste COVID-19-vaccin, ontwikkeld door Novavax. Dit is een nieuwe belangrijke stap in de strijd tegen de ziekte. Het is het eerste aangepaste vaccin op eiwitbasis dat voor dit herfst- en winterseizoen is goedgekeurd.

Het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) voerde een diepgaande evaluatie van het vaccin uit. Na deze evaluatie heeft de Commissie het aangepaste vaccin via een versnelde procedure goedgekeurd, zodat de lidstaten voldoende tijd hebben om zich voor te bereiden op hun herfst-wintervaccinatiecampagnes.

In lijn met vorige aanbevelingen door de EMA en de Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding (ECDC)worden volwassenen en adolescenten vanaf 12 jaar die vaccinatie nodig hebben, uitgenodigd om een ​​enkele dosis te krijgen, ongeacht hun COVID-19-vaccinatiegeschiedenis.

Achtergrond

Met de EU-vaccinstrategie blijft de Commissie ervoor zorgen dat de lidstaten toegang hebben tot de nieuwste geautoriseerde COVID-19-vaccins om de kwetsbare leden van hun bevolking te beschermen en de epidemiologische evolutie van het virus het hoofd te bieden.

Novavax heeft zijn COVID-19-vaccin aangepast om zich te richten op de SARS-CoV-2 Omicron-stam XBB.1.5. Dit is in overeenstemming met de verklaring van het ECDC-EMA over het bijwerken van de samenstelling van COVID-19-vaccins voor nieuwe SARS-CoV-2-varianten. Verwacht wordt dat het aangepaste vaccin ook de immuniteit tegen de huidige dominante en opkomende varianten zal vergroten.

Meer informatie

advertentie

Autorisatie van de Commissie

EMA-aanbeveling

EU-vaccinatiestrategie

Veilige COVID-19-vaccins voor Europeanen

Reactie EU-coronavirus

Overzicht van de reactie van de Commissie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending