Verbind je met ons

Voorpagina

2e prijs - Student Journalism Awards - Wat betekent het voor mij om op een internationale school te zijn? - Maxime Tanghe

DELEN:

gepubliceerd

on

Het woord 'internationaal' portretteert voor mij een harmonisatie in overtuigingen en culturen. Het vereist een aanzienlijke hoeveelheid respect en ethiek, die van het allergrootste belang moeten zijn voor onze moderniserende samenleving. Als student aan een internationale school is mijn kijk op mijzelf en mijn perceptie van de mensheid radicaal veranderd, maar het heeft ook direct invloed gehad op de manier waarop ik anderen waardeer en behandel. Daarbij kwam een ​​drastische verandering in mijn houding, gedrag en vooral een inherente verandering in mijn morele waarden en principes, allemaal veroorzaakt door deze fantastische blootstelling aan een verscheidenheid aan culturen, moraal en overtuigingen. 

Mijn gepassioneerde overtuiging en pleidooi voor de voordelen van deze blootstelling zijn te danken aan mijn persoonlijke ervaring. Mijn reis begon als een ruimdenkende en energieke vijfjarige toen ik mijn thuisstad Brussel verliet om naar Berlijn te verhuizen. Een altijd veranderende stad vol culturele diversiteit en algeheel respect voor alle verschillende belangen en percepties. Ik was direct gefascineerd door deze mentaliteit. De mentaliteit om voor alles open te staan ​​en iedereen te respecteren, ongeacht wie ze zijn. Hoewel ik op een traditionele Duitse school zat, heeft de stad me al gevormd tot wie ik wilde zijn.

Op mijn tiende begon, naast mijn eerdere gevestigde basis van "internationalisme", mijn "echte" internationale schoolreis. Toen verhuisde ik terug naar het hart van Europa en ging ik naar de Europese School van Brussel. Deze waardering voor internationale scholen steeg snel naarmate ik me steeds meer bewust werd van de verschillende voordelen en privileges van het bijwonen van een internationale school, zoals de opname van alle talen en ethische achtergronden, waardoor ik culturen op de meest directe en authentieke manier kon waarderen. Ik was direct meer geïntrigeerd om nieuwe talen te leren en naar verschillende bestemmingen te reizen om een ​​breed scala aan culturen te ervaren.

Als resultaat van dit toenemende verlangen om nieuwe talen en culturen te leren, overtuigde ik mijn ouders om me naar de British School of Brussels te laten gaan. Ik wilde mijn taalbarrière overwinnen met de grote internationale Engelssprekende bevolking. Sindsdien associeer ik het zijn van een internationale schoolstudent met hard werken, vastberadenheid en gretigheid om nieuwe vaardigheden te verwerven, gecombineerd met het doel om zowel nieuwe kansen als uitdagingen aan te gaan.

Deel uitmaken van deze kosmopolitische gemeenschap heeft ook het grote voordeel dat het een visionair en internationaal carrièrepad creëert. Door het gemak te hebben elke dag zoveel verschillende en unieke leerlingen te ontmoeten, kan een invloedrijk netwerk van verbindingen worden opgebouwd die een sociaal leven kunnen koesteren. Dat deed het zeker voor mij, want ik kan genieten van het gezelschap van vrienden van over de hele wereld. Dat maakt elke ontmoeting tot een compleet andere culturele ervaring en de kennis en het plezier dat het oplevert. Niet alleen is er dit fantastische sociale aspect van een internationale student, maar er is ook een verhoogde kans om toegang te krijgen tot hoog aangeschreven universiteiten over de hele wereld. Zoals Nelson Mandela ooit zei: "Onderwijs is het krachtigste wapen dat je kunt gebruiken om de wereld te veranderen". Tegelijkertijd heeft dit netwerk van mensen de mogelijkheid om te dienen als een krachtig instrument om zakelijke of carrièregerelateerde kwesties te bevorderen. Daarom associeer ik het zijn van een internationale schoolstudent met een uitstekend sociaal leven, talloze kansen en een mooie toekomst.

Een citaat dat sterk resoneert met mijn idee om student te zijn aan een internationale school is: “Simpele uitwisselingen kunnen muren tussen ons neerhalen, want als mensen samenkomen en met elkaar praten en een gemeenschappelijke ervaring delen, dan is hun gemeenschappelijke menselijkheid onthuld ”-Barack Obama. De manier waarop ik dit verrukkelijke citaat interpreteer voor ons scenario is dat die regelmatige culturele uitwisselingen die plaatsvinden op een internationale school, ons verenigen en ongelijkheid uitroeien.

Vanwege de vele bijbehorende privileges die het studeren op een internationale school met zich meebrengt, geloof ik dat er een zeker gevoel van jaloezie is bij buitenstaanders. Wat kan worden veroorzaakt door de prestigieuze en gelukkige positie waarin we ons bevinden, samen met de perceptie dat we een beetje arrogant zijn. De meesten van ons hebben echter grote waardering voor deze gegeven kans. Ikzelf meegerekend, ben ik meer dan dankbaar dat ik in deze positie ben en voel me buitengewoon gezegend dat ik deze voorrechten heb mogen ervaren. Naar mijn mening zou arrogant zijn het hele doel van het zijn en vertegenwoordigen van dit internationale studentimago van inclusief, cultureel bewust en respectvol zijn, teniet doen. Om die reden geloof ik dat elke student met een gevoel van arrogantie geen deel uitmaakt van het echte beeld en het doel van student zijn op een internationale school. Als gevolg hiervan vormen ze absoluut een minderheid, aangezien de meesten van ons zeker niet deze negatieve mentaliteit hebben.

advertentie

Over het algemeen is mijn passie als student aan een internationale school diepgaand en bijna overweldigend. Dat komt door de eindeloze voordelen die ik kan bedenken en het is buitengewoon moeilijk om nadelen te bedenken. Het heeft mij positief veranderd, en het kan jou ook veranderen! Ik ben ervan overtuigd dat het integreren en omarmen van enkele van de karakteristieken en principes die studenten van internationale scholen aantreffen, een positieve impact kan hebben op ieders leven. Daarom is het nodig om je af te vragen: "Hoe kan ik wat internationalisme integreren in mijn persoonlijke leven?" Of dit nu kan zijn om nieuwe culturen te leren en te ervaren of gewoon om meer open te staan. Elke verandering in deze richting zal een substantiële impact hebben op onze toekomst.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.
advertentie

Trending