Verbind je met ons

Voorpagina

3e prijs - Student Journalism Awards - Wat betekent het voor mij om op een internationale school te zijn? - Adam Pickard

gepubliceerd

on

Internationale scholen lijken de reputatie te hebben ongebruikelijk te zijn, misschien zelfs een beetje excentriek. Maar omdat ze er twee hebben bezocht, een in Berlijn en een in Brussel, zijn ze echt niet zo verschillend van niet-internationale scholen. Er is geen universeel gedefinieerde internationale schoolervaring; mijn beide scholen verschilden aanzienlijk van elkaar - slechts één ervan droeg zelfs de naam 'internationale school' in zijn naam. Voor mij zijn het gewoon scholen. Dit stuk zou net zo goed de titel 'Wat op school voor mij betekent' kunnen heten.

Oké, ik veronderstel dat het belangrijkste verschil wordt aangegeven door het woord 'internationaal'. Mijn basisschool in het zuidwesten van Londen was overwegend Brits; er waren zeker genoeg kinderen van niet-Britse afkomst, vaak uit India of het Midden-Oosten, zoals je krijgt in een cultureel diverse stad als Londen - maar daar ging het niet om. De meesten van hen waren geboren en getogen in het VK, en afgezien van een incidentele thematische presentatie aan de klas over Diwali of islamitische gebruiken, was hun connectie met een bredere internationale gemeenschap min of meer irrelevant. Af en toe zouden er meer afwijkende etniciteiten zijn; een jongen was Duits-Italiaans, terwijl een nieuw meisje door alle leraren werd opgeëist als Pools, totdat ze arriveerde en we ontdekten dat ze eigenlijk Hongaars was. Deze waren eigenaardigheden, en behoorden tot de interessante feiten die we wisten over elk van onze leeftijdsgenoten - ze zijn zeker bij mij gebleven.

Door naar een internationale school in Berlijn te verhuizen, veranderde deze dynamiek aanzienlijk. Hier waren de overheersende nationaliteiten Duits en Amerikaans, maar zelfs zij vormden amper de helft van de studenten. Een van de eerste studenten die ik ontmoette, werd in Engeland geboren uit een Spaanse vader en een Poolse moeder. Als ik door oude klasfoto's kijk, herinner ik me Bulgaren, Israëli's, Koreanen, Denen, Japans-Brazilianen… de lijst zou het aantal woorden van dit artikel uitwissen. Zelfs de Amerikanen waren vaak goed bereisd, met diplomatieke ouders die eerder op afgelegen locaties waren geplaatst. Het leek zeker anders dan in Zuidwest-Londen.

De school deed er alles aan om ons internationaal onderwijs te geven, en we kregen bijeenkomsten over cultureel voedsel en festivals, themaweken over bepaalde landen, curricula met een iets meer multiculturele focus. Leraren moedigden studenten met meer verschillende achtergronden aan om over hun culturen te praten, en ze voldeden vaak. Het doel was natuurlijk om een ​​gevoel van internationale saamhorigheid te creëren, maar in sommige opzichten voelde het bijna iets meer verdeeld. Nationaliteiten kwamen veel meer samen dan op de basisschool - alle Russische kinderen waren bijvoorbeeld altijd vrienden. Mensen konden anderen afsluiten van het gesprek door in een oogwenk over te schakelen op het Spaans of Koreaans - de Duitsers waren vooral berucht omdat ze dit in Berlijn deden.

Ik suggereer niet dat er een actieve rivaliteit of raciale spanning was tussen naties of zoiets; we werden allemaal geleerd om zo acceptabel mogelijk te zijn, en dat was meestal ook zo. Maar in het bizarre multi-etnische landschap van de internationale school, buiten je natuurlijke omgeving, was het delen van een nationaliteit met een bepaalde student hoogstens ongebruikelijk. Met zoveel mensen uit zo veel verschillende plaatsen, was men geneigd mensen te zoeken met een gedeelde ervaring, al was het maar om een ​​gespreksonderwerp. Omdat ik niet thuis was, wenste ik vaak dat er meer Engelse mensen waren die Engels eten aten en me Engelse kindertelevisieprogramma's herinnerden.

Blijkbaar waren er nog steeds veel vriendschappen tussen verschillende nationaliteiten. Veel studenten waren eerder op internationale scholen geweest en navigeerden goed door het landschap. Maar in dit soort relaties werden nationaliteiten niet vaak besproken; zonder de gedeelde nationaliteitservaring ging het gesprek meestal over op school, net zoals op niet-internationale scholen. Je zou een veel boeiender gesprek met iemand kunnen hebben over hoe de kunstafdeling een grote puinhoop was dan ooit, over hoe hun leven was als een Nigeriaan die in Griekenland woonde. Hun banden met een bredere internationale gemeenschap waren niet relevanter dan in Engeland.

Hierop waren eigenlijk een paar belangrijke uitzonderingen. Politiek was er een; Ik heb discussies gehad met Koreanen en Polen over hun algemene verkiezingen, en heb veel geleerd over de politieke structuur van beide landen, terwijl ik wanhopig probeerde om in ruil daarvoor een samenhangende verklaring van de Britse politiek te geven - deze discussies lijken vaker te zijn geworden naarmate we worden ouder en politiek bewuster. Een andere uitzondering waren goedgehumeurde argumenten tussen landen, waar ik het VK verdedigde tegen de VS, Frankrijk en Duitsland over een reeks onderwerpen. Soms hadden deze hun wortels in de politiek, maar vaak gingen ze alleen over culturele aspecten, bijvoorbeeld 'Groot-Brittannië heeft betere televisie dan de VS'. Dit betekende dat ze zelden overgingen in oprechte vijandigheid, en eindigden vaak met goedhartige grappen over de stereotypen van elk land. Maar dankzij deze geschillen voelde ik me als Engelsman in Berlijn veel patriottischer dan ooit in Engeland.

Verhuizen naar een Britse school in Brussel heeft eerlijk gezegd niet veel veranderd aan het hierboven beschreven internationale landschap. Er zijn natuurlijk meer mede-Britten, waardoor ik eindelijk de juiste discussies kan voeren over kindertelevisie waar ik naar verlangde, maar er zijn er hier niet meer dan er Duitsers waren op mijn school in Berlijn, en velen hebben een gemengd erfgoed, in ieder geval. Maar ook al is het niveau van internationalisme min of meer hetzelfde, de scholen verschillen nogal van onderwijsstijl. Dat toont aan dat, zelfs met hun multi-etnische studentenlichamen, internationale scholen niet bijzonder vreemd zijn als scholen. Ze hebben ongetwijfeld hun eigenaardigheden - mijn Berlijnse school had een chronische obsessie met zijn theaterstudenten, mijn Brusselse school serveert één keer per week chips in de cafetaria - maar dat geldt ook voor elke school, internationaal of niet. Ja, de internationale gemeenschap heeft tot een paar verschillen geleid; Ik heb misschien wat meer culturele kennis en ben waarschijnlijk veel minder snel racistisch. Maar op het eerste gezicht ging ik alleen maar naar een normale school terwijl ik toevallig in een ander land woonde. In het buitenland wonen was het ongebruikelijke deel. Naar school gaan was dat niet.

Verder lezen

Economie

De uitgifte van groene obligaties zal de internationale rol van de euro versterken

gepubliceerd

on

De ministers van de Eurogroep bespraken de internationale rol van de euro (15 februari) naar aanleiding van de publicatie van de mededeling van de Europese Commissie van (19 januari), 'Het Europese economische en financiële systeem: kracht en veerkracht bevorderen'.

Paschal Donohoe, voorzitter van de Eurogroep, zei: "Het doel is om onze afhankelijkheid van andere valuta te verminderen, en om onze autonomie in verschillende situaties te versterken. Tegelijkertijd impliceert een toenemend internationaal gebruik van onze valuta ook mogelijke afwegingen, die we zullen blijven volgen. Tijdens de discussie benadrukten de ministers het potentieel van de uitgifte van groene obligaties om het gebruik van de euro door de markten te versterken en tegelijkertijd bij te dragen aan het bereiken van onze klimaattransitiedoelstelling. "

De Eurogroep heeft de kwestie de afgelopen jaren sinds de Eurotop van december 2018 verschillende keren besproken. Klaus Regling, de directeur van het European Stability Mechanism, zei dat een te grote afhankelijkheid van de dollar risico's met zich meebrengt, en noemde Latijns-Amerika en de Aziatische crisis van de jaren 90 als voorbeelden. Hij verwees ook schuin naar "recentere afleveringen" waarin de dominantie van de dollar betekende dat EU-bedrijven niet konden blijven samenwerken met Iran in het licht van Amerikaanse sancties. Regling gelooft dat het internationale monetaire systeem langzaam evolueert naar een multipolair systeem waarin drie of vier valuta's belangrijk zullen zijn, waaronder de dollar, euro en renminbi. 

Europees commissaris voor Economie, Paolo Gentiloni, was het ermee eens dat de rol van de euro kan worden versterkt door de uitgifte van groene obligaties, waardoor het gebruik van de euro door de markten wordt bevorderd en tegelijkertijd wordt bijgedragen aan het bereiken van onze klimaatdoelstellingen van de Next Generation EU-fondsen.

De ministers waren het erover eens dat er brede maatregelen nodig zijn om de internationale rol van de euro te ondersteunen, waaronder vooruitgang op het gebied van onder meer de Economische en Monetaire Unie, de bankenunie en de kapitaalmarktenunie, om de internationale rol van de euro veilig te stellen.

Verder lezen

EU

Het Europese mensenrechtenhof steunt Duitsland over de luchtaanval in Kunduz

gepubliceerd

on

By

Een onderzoek door Duitsland naar een dodelijke luchtaanval in 2009 nabij de Afghaanse stad Kunduz, die werd bevolen door een Duitse commandant, voldeed aan zijn verplichtingen op het gebied van het recht op leven, oordeelde het Europese Hof voor de Rechten van de Mens op dinsdag (16 februari), schrijft .

De uitspraak van de rechtbank in Straatsburg verwerpt een klacht van de Afghaanse burger Abdul Hanan, die twee zonen verloor bij de aanval, dat Duitsland zijn verplichting om het incident effectief te onderzoeken niet is nagekomen.

In september 2009 riep de Duitse commandant van de NAVO-troepen in Kunduz een Amerikaanse straaljager op om twee brandstoftrucks in de buurt van de stad aan te vallen, waarvan de NAVO dacht dat ze waren gekaapt door Taliban-opstandelingen.

De Afghaanse regering zei dat op dat moment 99 mensen, waaronder 30 burgers, werden gedood. Onafhankelijke rechtengroepen, naar schatting tussen de 60 en 70 burgers, werden gedood.

Het dodental schokte de Duitsers en dwong uiteindelijk de minister van Defensie om af te treden wegens beschuldigingen van het verdoezelen van het aantal burgerslachtoffers in de aanloop naar de Duitse verkiezingen in 2009.

De federale procureur-generaal van Duitsland had geconstateerd dat de commandant niet strafrechtelijk aansprakelijk was, voornamelijk omdat hij ervan overtuigd was toen hij de luchtaanval beval dat er geen burgers aanwezig waren.

Om volgens het internationaal recht aansprakelijk te zijn, zou moeten worden vastgesteld dat hij heeft gehandeld met de bedoeling buitensporige burgerslachtoffers te veroorzaken.

Het Europese Hof voor de Rechten van de Mens heeft de doeltreffendheid van het onderzoek van Duitsland onderzocht, onder meer of het een rechtvaardiging voor dodelijk gebruik van geweld heeft vastgesteld. Het hield geen rekening met de wettigheid van de luchtaanval.

Van de 9,600 NAVO-troepen in Afghanistan heeft Duitsland het op een na grootste contingent achter de Verenigde Staten.

Een vredesakkoord van 2020 tussen de Taliban en Washington roept op tot terugtrekking van buitenlandse troepen tegen 1 mei, maar de regering van de Amerikaanse president Joe Biden herziet de deal na een verslechtering van de veiligheidssituatie in Afghanistan.

Duitsland bereidt zich voor om het mandaat voor zijn militaire missie in Afghanistan van 31 maart tot het einde van dit jaar te verlengen, met een troepenniveau van maximaal 1,300, volgens een conceptdocument dat door Reuters is gezien.

Verder lezen

EU

Digitalisering van rechtsstelsels in de EU: Commissie start openbare raadpleging over grensoverschrijdende justitiële samenwerking

gepubliceerd

on

Op 16 februari lanceerde de Europese Commissie een openbare raadpleging over de modernisering van de rechtsstelsels van de EU. De EU wil de lidstaten ondersteunen bij hun inspanningen om hun rechtsstelsels aan het digitale tijdperk aan te passen en te verbeteren Grensoverschrijdende justitiële samenwerking van de EU​ Commissaris voor Justitie Didier Reynders (foto) zei: “De pandemie COVID-19 heeft het belang van digitalisering verder onderstreept, ook op het gebied van justitie. Rechters en advocaten hebben digitale tools nodig om sneller en efficiënter te kunnen samenwerken.

Tegelijkertijd hebben burgers en bedrijven onlinetools nodig voor een gemakkelijkere en transparantere toegang tot de rechter tegen lagere kosten. De Commissie streeft ernaar dit proces vooruit te helpen en de lidstaten te ondersteunen bij hun inspanningen, ook wat betreft het vergemakkelijken van hun samenwerking bij grensoverschrijdende gerechtelijke procedures door gebruik te maken van digitale kanalen. " In december 2020 heeft de Commissie een mededeling waarin de acties en initiatieven worden uiteengezet die bedoeld zijn om de digitalisering van rechtsstelsels in de hele EU te bevorderen.

Tijdens de openbare raadpleging zullen standpunten worden verzameld over de digitalisering van grensoverschrijdende burgerlijke, handels- en strafprocedures in de EU. De resultaten van de openbare raadpleging, waaraan een breed scala aan groepen en individuen kan deelnemen en die beschikbaar is hier tot 8 mei 2021, zal worden meegenomen in een initiatief voor de digitalisering van grensoverschrijdende justitiële samenwerking dat eind dit jaar wordt verwacht, zoals aangekondigd in de Werkprogramma van de Commissie voor 2021.

Verder lezen
advertentie

Twitter

Facebook

advertentie

Trending